19 Yıl Önce Gördüğü Rüya Bir Uçtan Bir Uca Meslek Sahibi Oldu

19 Yıl Önce Gördüğü Rüya Bir Uçtan Bir Uca Meslek Sahibi Oldu
19 Yıl Önce Gördüğü Rüya Bir Uçtan Bir Uca Meslek Sahibi Oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adıyaman’da, 19 sene önce kaza geçiren ve yoğun bakım ünitesinde 40 gün kalan Mehmet Çoban (50), rüyasında sürekli kendisini mezar taşı yaparken fark etti. Çoban, iyileştikten sonra rüyasında gördüğü kabir taşını meslek olarak yapmaya başladı.

40 GÜN HER TARAFINDA YOĞUN BAKIMDA KALDI

İnşaat işçisi olan Mehmet Çoban, 1999 yılında trafik kazasında ağır yaralandı. Kaza sonrası durumu ağır olduğu için Malatya’ya götürülen Çoban, 40 gün baştan başa Turgut Özal Tıp Fakültesi yoğun bakım ünitesinde tedavi fark etti. İyileştikten sonra kısa süreli hafıza kaybı yaşadığını ve yoğun bakımdayken sürekli rüyasında kendisini kabir taşı yaparken gördüğünü anlatan Çoban, bu mesleğe merak sardı.

“RÜYAMDA ARALIKSIZ MEZAR TAŞI YAPTIĞIMI GÖRÜYORDUM”

İyileşmesinin ardındaki mezarlığa gidip, mezar taşı ustalarıyla tanışarak rüyasını anlattığını ve meslek istediğini belirten Çoban, “Kendimi toparladıktan daha sonra da rüyalarımda aralıksız mezar taşı yaptığımı görüyordum. Sonradan bir mezarcının yanında artan bir şekilde çırak olarak çalışmaya başladım, Kendimi geliştirdikten sonra da kendi işimi yapmaya başladım ve şimdi rüyamda gördüğüm gibi kabir taşı üretim ediyorum” dedi.

ÖLMEDEN KABIR YAPTIRIYORLAR

Yoğun bakımda gördüğü rüyanın etkisiyle yaşamı değişen Çoban, günümüzde ise çoğu kişinin hayattayken kendi kabir taşını yaptırmak istediğini vurgulayarak, “Kimi millet geliyor, kabir yerini satın alıyor. Daha Sonra gelip bize sipariş veriyor. Biz de kabir taşını hazırlıyoruz. Vasiyet ettikleri de kişi ölünce defninden daha sonra gelip, bizden mezar taşını yerleştirmemizi istiyor. Bundan Böyle kendi mezarını ve mezar taşını yaptıran çok pozitif” diye konuştu.

Gördüğü rüya, Mehmet Çoban’ın hayatını değiştirdi;