Bakan Akar’dan ABD’ye Gözlem Noktası Tepkisi: Rahatsızlığımızı Tekrar Tekrar Söyledik

Bakan Akar'dan ABD'ye Gözlem Noktası Tepkisi: Rahatsızlığımızı Tekrar Tekrar Söyledik
Bakan Akar'dan ABD'ye Gözlem Noktası Tepkisi: Rahatsızlığımızı Tekrar Tekrar Söyledik
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD’nin Suriye’nin kuzey sınırında gözlem noktaları kurma planından duydukları rahatsızlığı ABD’li muhataplarıyla paylaştığını söyleyerek, “Bu tür uygulamaların bölgedeki kompleks durumu fazla daha karışık ayla getireceğini düşünüyorum.” dedi.

KANADA’DAKİ SURİYE TOPLANTISI

ABD kadar Suriye sınırında oluşturulması planlanan gözlem noktalarına ilişkin sorusu üstüne, konunun Halifax Milletlerarası Emniyet Forumu için gittiği Kanada’da ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile yaptığı görüşmede de gündeme geldiğini söyledi. Bakan Akar, şunları kaydetti:

Dunford ve Akar

GÖZLEM NOKTALARI

“Kanada’da General Dunford ve diğer ABD’li muhataplarımız ile yaptığımız görüşmeler sırasında ABD’nin Suriye sınırına kurmayı planladığı gözlem noktaları hususu da gündeme geldi. ABD askerleri kadar Suriye sınırına kurulacak gözlem noktalarının ülkemizdeki algıyı son derece negatif etkileyeceğini, burada, ‘ABD askerleri bir şekilde terörist YPG’lileri koruyor, onları perdeliyor’ şeklinde bir algıya sebep olabileceğini görüşmelerimiz esnasında dile getirdik.”

“DAIMA AÇIKLAMA ETTİK”

“Görüşmeler sırasında hem askeri hem sivil muhataplarımıza çeşitli şekillerde rahatsızlığımızı daima ifade ettik.” diye konuşan Bakan, “Bu tür uygulamaların bölgedeki karışık durumu fazla daha kompleks hale getireceğini düşünüyorum. Dolayısıyla bunlara gerek olmadığını da tarif etmek istiyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, sınırlarının ötesinden gelebilecek her türlü risk ve tehdide karşısında zorunlu tedbirleri alacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. ABD’li müttefiklerimizin PKK’dan hiçbir farkı olmayan terörist YPG’lilerle ilişkilerini bir an önce kesmesini bekliyoruz.”ifadelerine yer verdi.