Bahçeli: ’31 Mart Seçimlerini Rejim Krizine Dönüştürmek İstiyorlar’ (1)

Bahçeli: '31 Mart Seçimlerini Rejim Krizine Dönüştürmek İstiyorlar' (1)
Bahçeli: '31 Mart Seçimlerini Rejim Krizine Dönüştürmek İstiyorlar' (1)
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “MHP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin her kademesinde içinde olmuştur. Bu sistemin muhafazası için ihtiyaç duyulan her fedakarlığı yaparız” dedi. CHP, HDP ve İYİ Parti’nin 31 Mart’a umut bağladıklarını oysa heveslerinin kursaklarında kalacağını da söyleyen Bahçeli, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Selahattin Demirtaş kararına ilişkin ise, “AİHM ihanet mahkemesi olmaktan başka bir işe yaramamıştır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya’nın Serik ilçesi Belek turizm merkezindeki bir otelde düzenlenen İl Başkanları ve Belediye Başkanları Toplantısı’nın kapanış konuşmasını yaptı. 2 gün süren toplantının kapanışında 81 il başkanı ve 130 belediye başkanına hitap eden Bahçeli, MHP’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin her kademesinde içinde olduğunu söyledi. Sistemin muhafazası için gereklilik duyulan her fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını kaydeden Bahçeli, “Bu topraklarda Türk milletinin mührünü sökmeye kimsenin gücü yetmez. Türk vatanı bölünmez bütündür. Bu konuda yapacaklarımızın sınırı yoktur. MHP Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin her kademesinde içinde olmuştur. Bu sistemin muhafazası için ihtiyaç duyulan her fedakarlığı yaparız. Geleceğin Türkiye’si bugünün erdemli fedakarlıkları ile oluşacaktır” dedi.

“CHP, HDP, İYİ Parti 31 Mart’a umut bağlamıştır”

Bahçeli, “Yerli ve yabancı işbirlikçiler emperyalizmin tetikçileri olmaya çoktan hazırlar. CHP, HDP, İYİ Parti aynı çizgidedir. Bu güruh 31 Mart’a umut bağlamıştır. Hevesleri kursaklarında kalacaktır. CHP ve İYİ Parti kargaşa bekçiliğine soyunmuşlardır. Yandaşları, HDP, PKK’yı baştan belediyelere sokma arayışındalar. HDP’ye siyasi hareket diyen ipsizler sahadadır. Ülkenin istikrarlı yönetiminin güvencesi hükümet sistemidir. 31 Mart seçimlerini rejim krizine dönüştürmek istiyorlar” diye konuştu.

AİHM’e tepki

AİHM’in Selahattin Demirtaş kararı ile skandala imza attığını söyleyen Bahçeli, “Terörü öven, tescilli bölücünün siyasi nedenlerle hapse sokulduğu iddia etmiştir. Elinde kan yer alan birini siyasi olarak kullanmak Türk milletine saygısızlıktır. AİHM Türk adaletini hiçe saymıştır. Bir mahkeme kararı önce vicdanlara uygun düşmek zorundadır. AİHM ihanet mahkemesi olmaktan diğer bir işe yaramamıştır. Biz 31 Mart’a ne kazanıp ne kaybederiz gözüyle bakmıyoruz. Bu dek belediye benim olsun diye yaklaşmıyoruz. 31 Mart’ı Türkiye’nin beka mücadelesi açısından dönüm noktası olarak değerlendiriyoruz. Ülke bitmişken, belediyelerin tümü bizde olsa ne olacak. Zillet ittifakının karşılıklı aday çıkardığı tekrar Cumhur İttifakı ne gerektiriyorsa onu yapacağız” dedi. – ANTALYA