Aydın’da Adli Yıl Açılış Töreni Gerçekleşti

Aydın'da Adli Yıl Açılış Töreni Gerçekleşti
Aydın'da Adli Yıl Açılış Töreni Gerçekleşti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydınlatılmış’da Adli Yıl Başlangıç Töreni, Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile gerçekleştirildi.

Tören Aydınlatılmış Adli Hak Adalet Komisyonu Başkanlığı, Aydınlatılmış Cumhuriyet Başsavcılığı ve Okumuş Barosu çelenklerinin Atatürk Anıtı’na konulması ile başladı. Hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardında törende konuşmalara geçildi.

Kültürlü Baro Başkanı Gökhan Bozkurt törende yaptığı konuşmada, yargının üç unsurunun bir arada bu töreni gerçekleştirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yeni adli yılın Türk yargısı, adalet çalışanlarımız ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. En güç şartlar aşağı deha yorgunluğunu gizleyerek ailesini ve kendini ihmalkârlık etmek pahasına yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı için mücadele edip hak dağıtmaya çabalayan tüm hak mensuplarını şahsım ve Kültürlü Barosu namına sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Kültürlü Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Şimşek ise, “15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişimi sonucu içinde bulunduğumuz zorluklara karşın daha işleyen bir yargı sistemine içten, güvenle ve umutla ilerlemekteyiz. Kanunlara ve adalete uygun bir şekilde bağlılıkla görevimize devam etmekteyiz. Yasalar ve hak referans noktamızdır. Böyle bir alçak kalkışmanın nüksetme etmemesi için hak birimleri elinden geleni yapmaktadır. Demokrasimize ve hukukumuza bağlılığın doğal sonucu olarak özverili bir şekilde hepimiz görevimize devam edeceğiz” diye konuştu. – AYDIN