Arazi Canavarı Yeni Jeep Gladiator Görücüye Çıktı

Arazi Canavarı Yeni Jeep Gladiator Görücüye Çıktı
Arazi Canavarı Yeni Jeep Gladiator Görücüye Çıktı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jeep, yepyeni Gladiator’ü ilk önce Amerika’da gerçekleştirilen Los Angeles Otomobil Fuarı’nda sergiledi. Jeep Gladiatior, pikap dünyasının çıtasını gerçek anlamda yukarıya içeren off-road yetenekleri, geleneksel Jeep tasarımı, açık hava özgürlüğü sunan modüler cisim özellikleri, yüksek seviyedeki asfalt ve off-road sürüş dinamikleri ve 80’den artı emniyet donanımıyla dünyanın en kabiliyetli ve ünlü pikap modeli olmaya hazırlanıyor.

“EN ÜST SEVIYE ARAÇ”

Jeep Markası Kuzey Amerika Başkanı Tim Kuniskis yeni model ile ilgili olarak, “Tartışmasız reel bir pikap olan ve Jeep olduğu hemen ayrım edilen yepyeni Gladiator, her türlü yol macerası için en üst seviye araç. Dünyanın her yerindeki Jeep müşterilerimizden ve pikap sevdalılarından, bu benzersiz araca büyük bir talep var. Sağlam ve güvenilir Jeep pikaplarının varlıklı ve kibir verici mirasından doğan Gladiator, kendisini bugüne kadarki en kabiliyetli pikap yapan dayanıklılığı, çok yönlülüğü ve işlevselliği bir araya getiriyor”yorumunda bulunuyor.

MODERN BİR GÖRÜNÜME SAHİP

Geleneksel Jeep tasarımına vefalı, eşsiz hatları ile Wrangler’a olan bağlılığını gözler önüne seren Gladiator’de Jeep tasarımcılarının, markanın imzası niteliğindeki efsanevi yedili ızgarayı, daha aerodinamik olması için geriye kaydırdığı ve daha geniş kullandığı görülüyor. LED farlar ve stop grubu ile oldukça çağdaş bir görünüme sahip olan Gladiator’de, fazla yönü olan kullanıma izin veren büyük bir siklet alanı sunulurken, 725 kg nakliye kapasitesi, 3,5 tona değin da çekme kapasitesi taahhüt ediliyor.

ÜSTÜN AKILLI TELEFON ENTEGRASYONU SUNUYOR

Jeep Gladiator’ün iç mekanı geleneksel tasarımı ve çok yönlü dilekçe özelliklerini benzer potada eritiyor. Geleneksel yatay konumlu düşey konsol mimarisi sportif ve çağdaş tasarım detaylarıyla tamamlanıyor. Dördüncü cins Uconnect’e ait dokunmatik ekran, kokpiti domine ediyor; seri başlangıç, hassas dokunmatik ekran ve yüksek çözünürlüklü görüntü gibi özelliklerle kullanıcı dostu bir ara yüz sunan Uconnect’in 7,0 inç veya 8,4 inçlik versiyonları Apple CarPlay ve Android Auto desteği ile üstün zeki telefon entegrasyonu sunuyor.

PİKAP SINIFINDA KURALLARI BITMIŞ YAZIYOR

Yol tutuş özelliği, sürüş kalitesi ve off-road kabiliyeti ile dikkat çeken özeliklere sahip olan Gladiator’de, 3,6 litrelik 285 HP güce sahip V6 Pentastar benzinli motor seçeneğinde 6 ileri manuel ya da 8 ileri otomatik şanzımana yer verilirken, 260 HP gücündeki 3,0 litrelik EcoDiesel V6 dizel motor seçeneğinde 8 ileri otomatik şanzıman kullanılıyor ve her iki versiyonda da çok gelişmiş bir 4×4 sistemine yer veriliyor. Command-Trac ve Rock-Track 4×4 sistemleri, üçüncü tür Dana 44 akslar, Tru-Lock elektrikli ön ve arkadaki kilitleri, Trac-Loc sınırlı kaydırmalı diferansiyel kilidi ile hiçbir engel tanımayan Gladiator, 76 cm derinliğe değin su geçişlerinde de iddiasını ortaya koyuyor.