Arap Turistler Karadeniz Bölgesi’ne Akın Etti!

Arap Turistler Karadeniz Bölgesi'ne Akın Etti!
Arap Turistler Karadeniz Bölgesi'ne Akın Etti!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karadeniz Bölgesi’ne, yaz sezonundaki doğası, havası ve yeşil örtüyle kaplı manzarası dolayısıyla yerli-tanıdık olmayan turistlerin ziyareti sürüyor. Bilhassa Körfez ülkelerinden gelen ziyaretçiler; tarihi ve turistik mekanları gezip, büyük kasaba merkezlerinde alışveriş yapıyor.

ARAP TURİSTLER KARADENİZ’E AKIN ETTİ

Karadeniz Bölgesi’ndeki otel ve pansiyonların çoğunda, yazın Arap turistlerin rezervasyonlarıyla yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı. Özellikle Körfez ülkelerinden gelen turistler; Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun’da yaylalar öncelikle olmak üzere tarihi ve turistik mekanları ziyaret ederek, şehir halkı merkezlerinde alışverişe çıkıyor.

ESNAF ARAP ÇEVIRMEN ÇALIŞTIRIP ARAPÇA LEVHA ASTI

Turistler, gezdikleri yerlerde, bölgenin bölgesel el ürünleri ile hediyelik eşyalarını satın alıyor. Bölgede yer alan illerdeki sokak ve sokaklar ise Arap turistlerle dolup, taşıyor. Esnafın iş yerlerine Arapça yazılmış tabelalar astığı görülürken, bazı işletmeciler de Arap çevirmen çalıştırıyor. Araplar, en çok meşhur turizm merkezi Uzungöl ile Ayder Yaylası’nı ziyaret ediyor. Arap turistler, bölgenin doğasına hayran kaldıklarını belirterek, her sene geleceklerini söylüyor.

“ARAPLAR TÜRKİYE’Yİ KÜLTÜRLERİNE YAKIN BULUYOR”

Turizm alanında faaliyet belirten SY Group’un CEO’su Yaser Haddad, turistlerin, Trabzon’u sadece yaz aylarında ziyaret edilecek yer olarak gördüğünü belirterek, bu sürenin uzatılması için çalıştıklarını söyledi. Haddad, “Yeni alanlar gerekiyor. Bir Takım yerleri bilmiyoruz. Gümüşhane’yi keşfedemedik. Yeni bölgeleri Arap turistlere göstermiş oluruz. Biz doğrusu bunu Türkiye çapında düşünüyoruz; ama bilhassa Doğu Karadeniz üzerinde çok duruyoruz.

Doğu Karadeniz’in doğası, yaylaları, kültürünün yakın olması, insanlarının sıcakkanlı olması seçim sebebi oluyor. Arap dünyasının muhafazakar kesimi, bilhassa Karadeniz’i daha pozitif kabulleniyor. Arap dünyası Türkiye hakkında daima iyi düşünüyor. Türkiye, onlar için ‘İslam’ın kurtuluşu’. Örneğin son dönemlerde yaşadığımız döviz olaylarında, sosyal medyada şöyle bir kampanya başlattık. Herkesten 100 dolar bozdurmasını rica ettik ve buna büyük oranda katılım oldu. Araplar, Türkiye’yi seviyor. Çok güzel bir memleket. Rahatlık var, kararlılık var. Buraya varmak için fazla nedenlerimiz var” dedi.

İL TURİZM MÜDÜRÜ: KIŞ AYLARINDA TURİZMİ SÜRDÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ise Trabzon’da Arap turizmini kalıcı hale getirmek istediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Doğu Karadeniz bilhassa Körfez ülkeleri açısından ön plana alınan, gezilip, görülmek istenen yörelerin başında gelmekte. Son 2- 3 yıldır Trabzon’da yaşamış, burada mülk edinen, daire bölge yabancıların da katkısıyla birlikte bundan böyle kışın da Trabzon’a ve bölgeye Körfez ülkelerinden bir akının olduğunu görmekteyiz. Körfez ülkeleri, bölge ülkeler, Orta Doğu ve yakın komşularımızla birlikte Trabzon artık kışın da turizmin önemli bir merkezi haline gelecektir. Trabzon’da Arap turizmini kış aylarında da devam etmek için çalışmalar yürütüyoruz.

“UZUNGÖL’Ü KIŞIN FARKLI ETKİNLİKLERLE ZİYARETÇİLERE AÇACAĞIZ”

Yeni kış etkinlikleriyle birlikteKörfez ülkelerinden gelen turist yoğunluğu artacaktır. Gerçekten bizim, kışın doğamızın başka bir güzelliği ortaya çıkıyor. Bilhassa Uzungöl başlı başına bir doğa harikası ayrıca yazın farklı bir alımlılık hem de kışın öbür bir alımlılık. Uzungöl’e yapılacak olan öbür kış etkinlikleriyle birlikte buranın bir diğer değerinde kazanacağını umut ediyorum.

Yine hemencecik şehrimize yakın, fazla kısa mesafelerde çıkabileceğimiz 1700- 1800 metre rakımlı yaylalarımız var. Yeniden fazla sıcacık kullanılabilecek, altyapısını tamamlamış olan Hıdırnebi gibi Kayabaşı gibi yaylarımızın da tekrar aynı şekilde turizm açısından Körfez ülkelerinden gelen turistler açısından manâlı bir destinasyon olacağına inanıyorum.”