Apple’ın yeni bir güvenlik açığını buldu

Apple'ın yeni bir güvenlik açığını buldu
Apple'ın yeni bir güvenlik açığını buldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ta Apple’ın bazı uygulamalarındaki güvenlik açığını saptama ederek firmanın iftihar ve teşekkür listelerine giren 17 yaşındaki lise öğrencisi Yiğit Can Yılmaz, iTunes uygulamasında da güvenlik açığı belirleyerek kredilendirme listesi ’ne girmeye adalet kazandı.

EMNIYET AÇIĞINI BULDU

Apple’ın sesli asistanı ‘Siri ’ ile web tarayıcısı ‘Safari ’deki emniyet açıklarını bularak düzeltilmesini sağladığı için firmanın onur ve teşekkür listelerine alınan Süha Erler Anadolu Lisesi 12 ’nci derslik öğrencisi Yiğit Yılmaz, müzik ve film oynatıcısı ‘iTunes ’da da lisans sözleşmesiyle ilgili emniyet açığı tespit ederek işyeri yetkililerine iletti.

Firma bir zaman sonra tespit edilen emniyet açığının giderildiğini belirterek, Yılmaz’ın kredilendirme listesine alınacağını söyledi. Yiğit Yılmaz, Apple kullanıcılarının kötü niyetli kişiler kadar dolandırılmaması için incelemeler yaptığını belirtti.

“SORUNU APPLE’YE BİLDİRDİM”

Apple’ın ‘iTunes ’ isimli bir yazılımı olduğunu gösteren Yiğit Yılmaz, “Bu yazılım cihazlara yükleme, güncelleme, müzik dinleme ve film izlenme imkânı sağlıyor. Yazılım içerisinde Apple ID oluşturma, lisans sözleşmesi gibi bölümlerdeki bağlantılarla ilgili bir emniyet sorunu tespit ettim. iTunes yazılımını aynı internet ağı üzerinden kullanan fena amaçlı biri, öteki kullanıcının yaptığı işlemleri görebiliyor ve müdahale edebiliyordu. Bu güvenlik sorununu e-mail aracılığıyla Apple’a ilettim. Firmanın emniyet birimi göre bahşedilen cevapta sorunun düzeltildiği açıklama edilerek, Apple’ın web sorununu çözdüğüm için ‘kredilendirme listesi’ne ekleneceğim belirtildi.” diye konuştu.

Apple'ın yeni bir güvenlik açığını buldu

HEDEFİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ

Yiğit Yılmaz, daha önce de firmanın iftihar ve teşekkür listelerine girdiğini hatırlatarak, adının yakında kredilendirme listesine de eklenecek olmasını kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Bu listelerin kendisi gibi genç çalışmacılar için referans olduğunu anlatan Yiğit Yılmaz, hedefi olan yazılım mühendisliği için kendisini geliştirmeye çalıştığını belirtti.