Apple’ın sürücüsüz aracı kaza yaptı

Apple'ın sürücüsüz aracı kaza yaptı
Apple'ın sürücüsüz aracı kaza yaptı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aracın Apple’ın otonom (sürücüsüz) araba projesi Titan’ın bir parçası olduğu belirtiliyor. Titan’ın kapsamı bütün olarak bilinmiyor. Apple’ın kendi sürücüsüz araçlarını yapmaya çalışıyor olabileceği gibi, bunun mevcut arabalara uyarlanabilecek bir sürücüsüz teknoloji geliştirme çabası da olabileceği de öne sürülüyor.

Apple’ın trafikte 66 sürücüsüz arabası var. Bu araçlara 111 belirtilen sürücünün gözaltı ettiği belirtiliyor.

ARKADAN ÇARPTILAR

Motorlu Araçlar Dairesi”nin (DMV) geçtiğimiz cuma günü yayımladığı rapora kadar, 24 Ağustos’ta ABD’nin California eyaletinin Sunnyvale illçesinde gerçekleşen kaza Apple’ın genel merkezinin yakınlarında meydana geldi.

Apple'ın sürücüsüz aracı kaza yaptı

Bir sürücünün 25 kilometre hızla ilerlerken otoyola çıkmak için bekleyen Apple’ın otonom aracına arkadan çarptığı bildirildi. Raporda kazada kimin suçlu olduğu açıklanmadı.

SÜRÜCÜLER ‘FAZLA İHTİYATLI’ OLMASINDAN ŞIKAYETÇI

ÖTE TARAFTAN, geçtiğimiz günlerde The Information’da bulunan haberde Google’ın da bağlı olduğu Alphabet şirketine ait otonom vasıta Waymo’ların tafikte ‘fazlasıyla ihtiyatlı’ olmasından nedeniyle sürücülerin bu durumdan yakındığı ifade edilirken otonom araçların karşılarına aniden vasıta çıkabileceği manevra gibi durumlarda bir anda durarak arka araçlara durmak için süre tanımadıklarına diikat çekmişti.

Keza, Apple’ın şu lahza trafikte 66 otonom arabulucu bulunuyor ve bu araçlara 111 açıklanmış sürücü nezaret ediyor.