Antalya’ya dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akını

Antalya'ya dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akını
Antalya'ya dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akını
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AA muhabirinin Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden yaptığı derlemeye kadar, yılın 8 ayında (ocak-ağustos) kente gelen tanıdık olmayan ziyaretçi sayısı geçen senenin aynı dönemine kadar yüzde 28,28 artışla 9 milyon 165 bin 352 kişiye yükseldi. 2017 yılının 8 ayında Antalya’yı 7 milyon 144 bin 542 tanıdık olmayan ziyaret etmişti.

JAPON DA GELİYOR BREZİLYALI DA

Dünyanın en manâlı turizm destinasyonları aralarında bulunan Antalya’ya Japonya’dan Rusya’ya, Fransa’dan İran’a, ABD’den Brezilya’ya, Hindistan’dan Şili’ye, Hong Kong’tan Burkina Faso’ya dek 180 ülke ve özerk bölgeden ziyaretçi geldi.

RUSYA’YI ALMANYA TAKIP EDİYOR

Ülke bazında incelendiğinde ziyaretçilerin yüzde 38,45’i Rusya’dan, yüzde 16,46’sı Almanya’dan, yüzde 6,14’ü Ukrayna’dan, yüzde 5,03’ü İngiltere’den, yüzde 3,31’i Hollanda’dan geldi.

Gelen ziyaretçi sayıları Rusya’dan 3 milyon 367 bin 152, Almanya’dan 1 milyon 441 bin 836, Ukrayna’dan 537 bin 705, İngiltere’den 440 bin 137, Hollanda’dan 289 bin 501 kişi olarak kayıtlara geçti.

Antalya'ya dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akını

Bu ülkeleri 287 bin 455 ziyaretçi ile Polonya, 192 bin 472 kişiyle Kazakistan, 153 bin 190 birey ile Romanya, 144 bin 596 kişiyle Belçika ve 135 bin 468 ziyaretçi ile Danimarka peşine düşüp takip etti. Belarus, İsrail, Çekya (Çek Cumhuriyeti) ve İsveç de 100 binin üstünde ziyaretçinin geldiği ülkeler aralarında yer aldı.

Bu ülkeleri de sırasıyla Litvanya, Slovakya, Fransa, Norveç, Avusturya, İsviçre, Moldova, İran, Macaristan, Finlandiya, Ürdün, Sırbistan, Kosova, Azerbaycan, Irak, Lübnan, Estonya, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Letonya, Makedonya, Bulgaristan, İtalya, Özbekistan, KKTC, Kırgızistan, Gürcistan, Cezayir, ABD, Slovenya, Fas, İrlanda, Suudi Arabistan, Mısır ve Hırvatistan takip etti.

UKRAYNA’DAN GELENLERİN SAYISINDA GERİLEME VAR

Antalya’nın turizmdeki en kayda değer kaynak pazarı Rusya Federasyonu’ndan gelen ziyaretçi sayısı ocak-ağustos döneminde 2017 yılının benzer dönemine tarafından yüzde 24,03 arttı. İkinci kayda değer kaynak pazar Almanya’dan gelen ziyaretçi sayısı geçen senenin benzer dönemine kadar yüzde 30,22 artarken, üçüncü kayda değer pazar Ukrayna’dan gelenlerin sayısı ise yüzde 1,73 geriledi.

Antalya'ya dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akını

Ocak-ağustos döneminde İngiltere’den gelen ziyaretçi sayısı yüzde 68,59, Hollanda’dan gelenlerin sayısı yüzde 47,07, Polonya’dan gelenlerin sayısı yüzde 149,50, Romanya’dan gelenlerin sayısı yüzde 65,85, Belçika’dan gelen ziyaretçi sayısı yüzde 41,16, Danimarka’dan gelen misafir sayısı da yüzde 33,52 arttı.
Antalya’nın ağırlıklı ziyaretçilerini Avrupa öncelikle elde etmek üzere komşu ülkeler oluştururken, haritada bile şiddet yer alan ülke ve özerk bölgelerden de kente ziyaretçi geldi.

Antalya'ya dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akını

HARİTADA BİLE ZORLAMA YER ALAN ÜLKELERDEN ZİYARETÇİ GELDİ

Ocak-ağustos döneminde, Güney Pasifik Okyanusu’nda bir ada ülkesi olan Vanuatu’dan, Tuvalu’dan, Büyük Okyanus’un güneyinde bulunan Solomon Adaları’ndan, İtalya yarımadasında minik bir büyük kasaba devleti olan San Marino’dan, Papua Yeni Gine’den, Çin’e komşu Makau’dan, Gine Bissau’dan, Brunei’den ve Okyanusya’daki Batı Samoa’dan da kente ziyaretçiler geldi.

Madagaskar, Benin, Fiji, Grenada, Liberya, Moritanya, Şeyseller, Bahama, Botswana, Orta Afrika Cumhuriyeti, St. Vincent ve Grenad, Tonga, Belize, Kore Demokratik Halk Müziği Cumhuriyeti (Kuzey Kore), Namibya, Batı Samuo, Hong Kong, Kamboçya, Ruanda, Burkina Faso, Nijer, Cape Verde ve Gabon da 10 kişinin aşağıda ziyaretçinin geldiği ülkeler ve özerk bölgeler arasında yer aldı.