Antalya’daki Dünyaca Meşhur Mardan Palace Hotel, Titanic Hotels’e Kiralandı

Antalya'daki Dünyaca Meşhur Mardan Palace Hotel, Titanic Hotels'e Kiralandı
Antalya'daki Dünyaca Meşhur Mardan Palace Hotel, Titanic Hotels'e Kiralandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’nın Kundu turizm bölgesindeki dünyaca ünlü Mardan Palace Hotel’i alacakları karşılığında haciz yoluyla devralan Halkbank, tesisi 10 yıllığına Titanic Hotels grubuna kiraladı.

Antalya’nın Aksu ilçesine yan Kundu turizm bölgesinde, Azeri asıllı Rus iş adamı Telman İsmailov kadar 2009 yılında açılışı yapılan ve 1,4 milyar dolara mülk olan Mardan Palace Hotel, alacaklarına karşılık haciz aracılığıyla Halkbank’a geçti. Mardan Palace Hotel için Halkbank ile Titanic Hotels grubu aralarında bir süredir devam eden görüşmeler geçen hafta itibarıyla sonuçlandı.

Titanic Hotels Idare Heyeti Başkanı Mehmet Aygün, Mardan Palace Hotel’i Halkbank’tan geçen hafta itibarıyla 10 yıllığına kiraladıklarını ve imzaların atıldığını söyledi. Aygün, otelde ‘resort’ olarak ne yetersiz varsa onların tamamlanacağını, Mardan Palace Hotel’i en güzel zamanda mevcut otelleriyle aynı şekilde ve hatta daha iyi hizmet verecek ışık halkası getireceklerini, Nisan ayında da hizmete açacaklarını söyledi.

10 MİLYON EURONUN ÜZERINDE YATIRIM PLANLANIYOR

Mardan Palace Hotel’in geçmiş dönem işçiler de dahil alacaklarıyla ilgileri olmadığını da belirten Mehmet Aygün, “Alacaklı olanlar kimden alacakları varsa onlara başvuru etmeleri gerekiyor, bizimle alakası değil. Haciz yoluyla Millet Bankası almış ve biz de Halk Müziği Bankası’ndan kiraladık. Alacaklıların bizimle hiç alakası yok. Evin kirasını ödemediniz, yeni kiracı mı ödemesi gerekiyor. Biz grup olarak böyle bir tesisin kapalı kalmasından üzüldüğümüz için en kısa sürede hayata aşmak için kiraladık” dedi. Aygün, Nisan ayında açılacak otel için 10 milyon euronun üstünde yatırım planladıklarını da söyledi.

180 BİN METREKARE ALANA KURULU

Azeri asıllı Rus meslek adamı Telman İsmailov’un sahibi olduğu TABI 1989 Group’un, Türkiye’deki en kayda değer turizm yatırımı olan Mardan Palace Hotel, 180 bin metrekare alanda konumlandı. Yapımı için 10 bin metrekare altın, 500 bin kristal kullanılan Mardan Palace, İstanbul’un tarihi yapılarından esinlenilerek inşa edildi.

AÇILIŞINA DÜNYA YILDIZLARI KATILMIŞTI

Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov göre 1,4 milyar dolara yapı edilen Mardan Palace Hotel, 2009 yılında hizmete açılmış ve görkemli gerçekleşen bu açılışa Sharon Stone, Richard Gere, Paris Hilton, Mariah Carey ve Monica Bellucci gibi Hollywood yıldızları katılmıştı.