Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna: ‘Yerel Seçimlerde Atama Verilirse En İyi Şekilde Yerine…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna: 'Yerel Seçimlerde Atama Verilirse En İyi Şekilde Yerine...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna: 'Yerel Seçimlerde Atama Verilirse En İyi Şekilde Yerine...
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “AK Parti göre bana verilen her görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çaba ettim. Alıştırma prensibim yaptığım işe ölünceye kadar yapacakmış gibi sarılmak, yarım saat daha sonra bırakacakmış gibi hazırlanmış elde etmek şeklinde. Bana böyle bir görev verilir ve vatandaşımız da teveccüh ederse partim namına verilen görevi en iyi şekilde yerine getiririm” dedi.

Katıldığı bir televizyon programında Başkent gündemine ilişkin açıklamalarda yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, yerel seçimlerden ulaşıma, ANKAPARK ihalesinden Eryaman Stadyumu’na değin birçok konuda değerlendirmeler yaptı. Önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden namzet olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Başkan Tuna, kararı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile partinin yetkili organlarının vereceğini vurgulayarak, “Partimizin yetkili organları seçimleri kazanacak kişileri namzet gösterir. Bu bütün partilerde de böyledir. Neticede kazanacak kişiyi namzet kullanmak gerekiyor. Bunun araştırması, incelemesi yapılır. Ben namzet olacağım diyerek namzet olunmaz. AK Parti tarafından bana bahşedilen her görevi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ettim. Çalışma prensibim yaptığım işe ölünceye dek yapacakmış gibi sarılmak, yarım saat daha sonra bırakacakmış gibi hazır olmak şeklinde. Bana böyle bir ödev verilir ve vatandaşımız da teveccüh ederse partim namına verilen görevi en iyi şekilde yerine getiririm” dedi.

ANKAPARK ihalesi ile ilgili olarak gelinen süreci değerlendiren Tuna, “İnşallah yerinde bir teklif gelir ve bizde buranın işletmesini veririz. Belediye burayı işletemez. Çünkü bu alıngan bir iş. Herkes her işi yapamaz, mesela ben beyin ameliyatı yapamam. Her işin bir ustası vardır. Burasını işletmek profesyonel bir iştir. Oyuncakların işletilmesi, bakımı bambaşka bir iştir. Bu işi yapan yurt dışı bağlantılı firmalar var, teklifleri de oluyor. Bu alıngan ve riskli bir iş ve belediyenin yapabileceği bir meslek değildir” dedi.

“BENLIK otobüslerine ve metroya zam yok”

Ankara’da belediyeye ait toplu taşıma araçlarına 2018 yılı sonuna kadar zam yapılmayacağının altını çizen Başkan Tuna, EGO otobüslerine ilave Metro ve Ankaray’a da zam yapmayacaklarını vurguladı. Tuna, dolmuşların yapacağı zammın belediye ile ilgili bir koşul olmadığına dikkat çekerek, bu konunun belediyenin yetki alanı içinde olmadığını söyledi.

Vatandaş öncelikli ve sosyal belediyecilik anlayışı ile kararlar almaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Tuna, Halk Müziği Ekmek fiyatlarına zam yapılacağı tartışmalarına da açık sözlülük getirdi. Tuna, “2018 yılı sonuna kadar vatandaşlarımız ekmeği aynı fiyattan yiyecekler. Bu yapılan ekonomik baskılara aleyhinde bizim de bir duruşumuzun olması gerekiyor. Vatandaşımızın yanında olmamız lazım. İmkanlarımızı ardına kadar zorlayarak, vatandaşımızın esas ihtiyaçlarına takviye olmamız gerekiyor” diye konuştu.

Fazla yağışlar sonucunda su baskınlarına niçin olan kritik noktalarda başlattıkları daha alçak yapı çalışmalarını süratli şekilde yapmayı sürdürdüklerini bildiren Tuna, öncelikle 15 kritik noktada bu çalışmaları bir an önce tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. “Özellikle vatandaşımızı fazla etkileyen Akay Kavşağı, Mamak Boğaziçi Mahallesi’ndeki su baskını felaketinin baştan yaşanmaması için o bölgede ve 15 farklı noktada bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz” diyen Başkan Tuna, şu açıklamalarda bulundu:

“Ankara’nın öteki bölgelerinde de buna benzer yerler var ama bunun hepsine aniden giremedik, çünkü keza sezon itibariyle ayrıca de koşullar itibariyle. Ama kademe aşama bunların tamamını inşallah önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğiz. Aşırı yağışlardan nedeniyle oluşacak su baskını felaketlerini durdurmak için yeni yağmur suyu hatları ve kanalizasyon hatlarını hızla döşüyoruz.”

“Akay Daha Aşağı Geçidi’ni okullar açılana değin yetiştirmeye çalışıyoruz”

Alt inşa çalışmaları gerçekleştirirken doğalgaz, telefon ve elektrik gibi öbür hatlara da zarar vermeden alıngan bir alıştırma yürüttüklerini bildiren Tuna, “Bütün çaba ve gayretimiz bu kritik noktalardaki çalışmaları okulların açılmasıyla birlikte bitirmek. Bunu hedefledik. Gece gündüz çalışarak, ince ince nakış işler gibi çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah okulların açılmasıyla beraber bunları tamamlayacağız. Bilhassa Kızılay hattını bitireceğiz. İnşallah 17 Eylül’e kalmadan Kızılay’ı açmaya çalışacağız” biçiminde konuştu.

Eryaman’daki stat inşaatının arsa karşılığı müteahhide verildiğini ve böylece istihkak ödemenin laf konusu olmadığını kaydeden Başkan Tuna, “Eryaman Stadı ne zaman açılacak?” sorusuna da şu yanıtı verdi:

“Müteahhit de çalışmalarını sürdürüyor. Sadece bazı malzemelerin temininde son ekonomik sıkıntılardan nedeniyle bir takım gecikmeler olduğunu açıklama etti. Bunlar da inşallah hallediliyor. Müteahhit de işine düşkün bir şekilde bu çalışmayı sürdürüyor. Ayrıca Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız da konuyla sırık ilgileniyor. Sağ olsunlar desteklerini esirgemiyorlar. Bir an önce bitirilme noktasında el birliğiyle çaba ediyoruz. Ankaragüçlü sporseverlerin ve Ankara’nın stada kavuşmasına az kaldı inşallah.”

Felaket işlemleri devam eden 19 Mayıs Stadı’nın yerine yeni stat yapılacağını da andıran Tuna, “Bu da Ankaramız için çok kayda değer ve UEFA standartlarına yerinde bir stat olacak. Ankara’ya uygu bir stat olacak inşallah. Bununla ilgili de sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız da ekibi de jurnal olarak peşine düşüp takip ediyor” dedi.

Belediye kadar üretim çalışmaları aralıksız daha aşağı üstteki geçitler ile kavşak çalışmaları hakkında da data veren Tuna, “Kepekli’deki alt üstteki geçidin yapımı devam ediyor. Akköprü’deki daha alçak üstteki geçitte yenileme ek çalışmaları sürerken, Türk Telekom’un önündeki Akyurt-Çubuk Havalimanı dönüşümündeki sıkıntıları onarmak üzere bu üç noktada seri bir şekilde araştırmalar devam ediyor. Yeniden Bilkent Hastanesinde Eskişehir yönüne sırası gelmişken hastaneye dönüş için de bir köprü inşaatımız başladı. Hacettepe Üniversitesinin etrafındaki yolları hafifletmek için oraya da bir köprü çalışmamız var. Çünkü Bilkent Hastanesi önümüzdeki günler de açılacağı için orada yoğun bir trafik oluşacak. Bunun giderilmesi noktasında da ciddi incelemeler var. Bu konuyla ilgili olarak da hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız hem Sıhhat Bakanlığımız ve Ulaştırma Bakanlığımızla el ele vererek bu bölgenin trafik yoğunluğu yaşamaması için illa ama bir yoğunluk olacak fakat bunun minimize edilmesi için yol çalışmalarımız süratli bir şekilde devam ediyor” ifadelerinin kullandı.

Tuna, vatandaş öncelikli kararları hayata geçirmeye devam edecekleri mesajını vererek, “Dış hesaplı baskılara savaşa karşısında biz de vatandaşımıza desteğimiz olsun, bir moral olsun maksadıyla olabilecek ne değin imkanımız varsa zorlayarak bu indirimleri gerçekleştiriyoruz. Belediye nedir? Milletin imkanlarını milletin hizmetine adaletli bir şekilde sunmaktır. Dolayısıyla biz de bunu yapma gayreti içindeyiz. İmkanlarımız geliştikçe daha güzel hizmetlere vatandaşlarımıza arzetmek bizim esas görevimiz” dedi. – ANKARA