ABD Savunma Bakanı Afganistan’da

ABD Savunma Bakanı Afganistan'da
ABD Savunma Bakanı Afganistan'da
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, NATO kuvvetlerinin Afganistan’daki yeni komutanı ile görüşmek, ülkede güvenliğin kötüleşmesi ve Afgan hükümetindeki karmaşaya karşın Taliban ile görüşmeler konusundaki gelişmeleri tartışmak üzere bugün Afganistan’a gitti.

ABD’nin Afgan hükümetinin Taliban’a hava saldırılarını artırarak baskı yapması ve Afgan askerlerine eğitim vermesi için Afganistan’a binlerce asker göndermesinin üzerinden bir sene geçmesine karşın ülkede istikrarın ve güvenliğin sağlanamaması dikkat çekiyor. ABD Afganistan’da 17 yıldır aralıksız mücadelesine rağmen az önce Afganistan’da Taliban’a karşı bir ilerleme kaydedemedi.

Afganistan ziyaretinde Mattis’e ABD Genel Kurmay Başkanı Joseph Dunford eşlik etti. ABD Savunma Bakanı Mattis’in bakanlığı süresi içinde Afganistan’a yaptığı dördüncü ziyaret olup San Diego ve Hindistan’ı kapsayacak uzun bir gezinin birincil ayağı olduğu kaydedildi.

NATO’nun Afganistan’daki güçlerinin komutasını Pazar günü devralan ABD’li General Scott’un ülkede çatışmayı sona erdirmek için Taliban’ı görüşmelere zorlama stratejisi Washington’da ele alındı. Bu hafta habercilere konuşan Mattis, Taliban ile uzlaştırma görüşmelerinden umutlu olduğunu söyleyerek, “acilen anlaşma konusundaki görüntüler bundan böyle yalnızca bir serap yok ışıltı. Şu Anda bir çerçeve var ve bazı iletişim hatları açık” dedi. – KABİL