Anıtkabir’de 30 Ağustos Töreni

Anıtkabir'de 30 Ağustos Töreni
Anıtkabir'de 30 Ağustos Töreni
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anıtkabir’de 30 Ağustos töreni

ANKARA – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizin egemenliğine yönelik son zamanlarda çoğalan tehdit, ihlal ve saldırılar bizi ideallerimizden katiyen alı koyamayacaktır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmasının arkasında hürmet duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve törende hazır yer alan devlet erkanı, sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı ve deftere yazdığı metni okudu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defterinde şu ifadelere yer verdi:
“Bugün halk olarak bağımsızlığımızın müjdesi olan büyük zaferin 96. yıl dönümünü büyük bir gururla seziş ediyoruz. Bütün yoksulluk, yolsuzluk ve imkansızlıklara karşın kurtuluş savaşımızın başkomutanının liderliğinde sürdürülen epik bir mücadelenin meyvesi olan bu zafer şanlı tarihimizin altın halkalarından biridir. Türk milleti, şehitlerimizin fedakarlıklarından, gazilerimizin cesaretinden, binlerce yıla sari kadim değerlerinden aldığı ilhamla, 96 sene önce olduğu gibi bugün de istiklaline canı pahasına sahip çıkmaktadır. Ülkemizin egemenliğine karşın son zamanlarda gelişen korkutma, ihlal ve saldırılar bizi ideallerimizden katiyen alı koyamayacaktır. Ruhun şad olsun.”
Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanısıra TBMM Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Define ve Maliye Bakanı Patent Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Asilzade, Hak Bakanı Abdülhamit Gül, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Egzersiz Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldı.