Amerikalı Şarkıcı Lana Del Rey, İsrail Şovunu Askıya Aldı

Amerikalı Şarkıcı Lana Del Rey, İsrail Şovunu Askıya Aldı
Amerikalı Şarkıcı Lana Del Rey, İsrail Şovunu Askıya Aldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikalı şarkıcı Lana Del Rey, Cuma günü yapacağı İsrail şovunu, Filistinliler için de aynı tarihlerde yapmayı düşündüğü gösteri için program yapamadığını ileri sürerek İsrail şovunu ertelediğini açıkladı.

Amerikalı şarkıcı Lana Del Rey, attığı bir twitle “Hem İsrailli hem de Filistinli fanlarımı ziyaret edebileceğim bir program yapana dek” ifadelerini kullanarak İsrail’de Cuma günü yapması beklenen programının iptal ettiğini açıkladı.

Boykot, Ayırımcılık & Yaptırımlar hareketi Del Rey’e gönderdiği açık mektupta “İster geçmişteki Güney Afrika ister bugünkü İsrail olsun ayırımcı bir ülkede sanat etkinliği yerine getirmek, ezilmişlerin sesini savunmak bakımından, daima ezilmişlerin mücadelesine hasar verip ezmeyi sona erdirmeyi engeller” ifadelerini kullandı.

Amerikalı şarkıcı Lana Del Rey tenkitlerin ardındaki attığı bir tweetle, “İsrail’de şovunu oynayacağız. Aramak istiyorum oysa, Filistinlileri yardım verme kaygısını da anlıyorum. Şunu bilmenizi istiyorum. İsrail’de bulunduğum süre Filistin’i de ziyaret edeceğim, keza Filistin ayrıca de İsrailli çocuklar ve cümbür cemaat için müzik çalacağım” dedi.

Son zamanlarda çoğu şarkıcının, insan hakları savunucularının İsrail hükümetinin Filistinlilere aleyhinde davranışını protesto etme yolu olarak İsrail’de program yapmama çağrılarını dikkate aldığı kaydedildi. İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırı sebebiyle Del Rey 2014 yılında İsrail’deki bir konserini iptal etmişti. Bu yıl başında da Yeni Zelandalı şarkıcı Lorde da Tel Aviv’deki konserini, İsrail asıllı Amerikalı aktris Natalie Portman İsrail’in kendisine verdiği prestij Genesis ödülü edinmek için İsrail’e gitmemişti. – WASHINGTON