Almanya hükümetinden Türkiye açıklaması

Almanya'dan ABD'ye Türkiye eleştirisi
Almanya'dan ABD'ye Türkiye eleştirisi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alman Hükümeti, “Türk ekonomisinin istikrarlı olması bizim de çıkarımıza, gelişmeleri izliyoruz” açıklaması yaptı.

Alman Hükümet Sözcüsü,  “Türk ekonomisinin kararlı olması bizim de çıkarımıza, gelişmeleri izliyoruz. TL’nin değerinde kaybını yakından izliyoruz, şimdi kaygı veren bir şart yok” ifadesini kullandı.

“ABD DIKTE EDEMEZ”

ABD’nin çoğu ülkeye uyguladığı ekonomik yaptırımlara bir tepki de Almanya’dan geldi. Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Washington yönetiminin diğer ülkelere ticaret kuralları emir edemeyeceğini söyledi.

Alman Bild gazetesine verdiği mülakatta “Washington’ın öteki ülkelere ticari ilişkiler konusunda dikte etmesine izin vermeyiz. Alman şirketleri, İran’a istedikleri dek yatırım yapmaya devam edebilirler.” diyen Altmaier, çoğu şirketin kendisini ABD’deki bankalardan aldıkları kredilerle finanse ettiğini ve bunun problemler yaratabildiğini sözlerine ekledi.

Trump yönetimini eleştiren Altmaier, uygulamaların hukusuz olduğunu savundu. Çıkartılan hesaplı savaşın Avrupa’da meslek imkanlarını ve büyümeyi baltaladığını ifade etti.

BAKAN ALBAYRAK’TAN TEŞEKKÜR

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “ABD’de Türkiye’ye aleyhinde son eylemlere ilişkin Almanya Ekonomi Bakanı’nın açıklamalarından memnun etme duydum” dedi.

Almanya hükümetinden Türkiye açıklaması

 

Define ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “ABD’de Türkiye’ye aleyhinde son eylemlere ilişkin Almanya Ekonomi Bakanı’nın açıklamalarından memnuniyet duydum. İyi niyet ve diplomasiyi savunan siyasiler, Almanya ve AB ile ilişkilerimize Türk halkının güvenini güçlendirecek.” dedi.