Almanlar hem şaşkın keza de müjdeyi verdi

Almanlar hem şaşkın keza de müjdeyi verdi
Almanlar hem şaşkın keza de müjdeyi verdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’nın yedinci büyük tur operatörü Schauisland Reise ’nin Mahsul ve Sözleşme Müdürü Björn Conrad, “Türkiye ’nin bu değin süratli bir şekilde tekrar döneceğini varsayım etmiyordum doğrusu” diyerek yaşadığı şaşkınlığı dile getirdi.

“YÜZDE 100’ÜN ÜZERINDE DOLULUK BEKLİYORUZ”

Almanya ’nın manâlı araştırma şirketlerinden Trevo Trend Genel Müdürü Matthias Lange ise, “Türkiye çok cazip bir ülke son dakika rezervasyonlarında da fazla yoğun, çok yüksek bir talep var. Türkiye ’ye önümüzdeki haftalarda da yüzde 100 ’ün üzerinde bir doluluk bekliyoruz.” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ AYNI ZAMANDA KIŞ DESTİNASYONU OLARAK GÖRÜYORUZ”

Bu yılın 7 ayında geçtiğimiz yıla tarafından yüzde 20 artışla 2 milyon 321 bin Alman Türkiye ’ye gelirken, Türk turizmindeki yükseliş Almanları da şaşırttı. Almanların önde gelen turizmcileri de daha çok vatandaşlarının Türkiye’ye geleceği müjdesini verdi.

Lange Türk turizmi ile ilgili geleceğe dönük kayda değer bilgiler verdi. İstanbul ’un Barcelona ile birlikte Ağustos ayındaki rezervasyon taleplerinde önde olduğunu belirten Lange, “Kışlık destinasyonlara bakarsak; Türkiye’yi, bununla birlikte kış destinasyonu olarak görüyoruz. Kasım ve Mart ayına bakıyoruz burada da sorgulama tıklamaları yüzde 103 artmış; bir önceki yıla kadar yani kış turizmi içinde çok yüksek. İspanya Kanarya Adaları olduğu için birinci sırada.” dedi.

“FİYATLAR SEBEBIYLE TÜRKİYE FAZLA ÇEKICI BİR ÜLKE”

Türkiye ’ye önümüzdeki haftalarda da yüzde 100 ’ün üstünde bir doluluk beklediklerini dile getiren Matthias Lange, “Bu artışın bir sebebi var; fiyatlar nedeniyle Türkiye çok cazip bir ülke. Son dakika rezervasyonlarında da fazla yoğun çok yüksek bir talep var.” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN BU DEĞIN HIZLI DÖNECEĞİNİ VARSAYIM ETMİYORDUM”

Conrad da, “Türkiye ’nin bu değin çabuk bir şekilde her tarafta döneceğini tahmin etmiyordum açık konuşmak gerekirse.” dedi.

Öger Tour Genel Müdürü Songül Rosati de, “Trend iyi; 2019 senesi 2015 rakamlarına ulaşacak gibi” dedi ve ekledi:

“Kimse Türkiye ’nin bu dek çabuk dönüş gerçekleştirebileceğini varsayım etmiyordu. Biz bu sene ek kapasiteleri de devreye soktuk. Dolayısıyla 2015 rakamlarının peşindeyiz. Kış dönemi Türkiye ’nin müdavimlerinin devreye girdiği dönem.  2019 yılının rezervasyonları da açıldı. Dolayısıyla önümüzdeki sene için olumlu şeyler söyleyebilirim.”