Alibaba’ya Satılan Trendyol, 728 Milyon Dolarlık Satmak Fiyatıyla Rekor Kırdı

Alibaba'ya Satılan Trendyol, 728 Milyon Dolarlık Satmak Fiyatıyla Rekor Kırdı
Alibaba'ya Satılan Trendyol, 728 Milyon Dolarlık Satmak Fiyatıyla Rekor Kırdı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan ve geçtiğimiz ay Çinli Alibaba’ya satılan Trendyol’un satmak fiyatı ortaya çıktı. Trendyol, Yemeksepeti’nin satışındaki rakamı da geçerek 728 milyon dolarlık rekor bir fiyata satılmış.

İNTERNET PİYASASININ EN BÜYÜK SATIŞI OLDU

Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in haberine kadar, Trendyol’un ana sahibi DSM Grup Danışmanlık Irtibat ve Satış Ticaret… Alibaba, Trendyol’u alırken, DSM adlı şirket ile masaya oturmuştu. SEC’e açıklamada bulunan Alibaba, DSM yani Trendyol için 728 milyon dolar yani 3.6 milyar lira ödediğini ifade etti. Açıklamada DSM’nin ekseriyet hissesinin bu fiyata alındığı açıklama edildi.

Böylece Çinli Alibaba, keza Türk ekonomisi keza de internet piyasasının en büyük satın alma operasyonuna imza atmış oldu.

NE DEĞIN HİSSENİN SATILDIĞI KESIN DEĞIL

ÖTE TARAFTAN Trendyol’un yüzde kaçının satıldığı net olarak kesin olmasa da piyasada bu oranın yüzde 75 civarında olduğu konuşuluyor. Yani Alibaba’nın aldığı Trendyol, ilk milyar dolarlık değere yaklaşan ola ki de ulaşan Türk teknoloji şirketi oldu.

Trendyol satışı, Yemeksepeti operasyonunu da geride bıraktı. Yemeksepeti’nin tamamı, dünyanın en büyük online yemek sipariş platformu Delivery Hero’ya 2015 yılında 589 milyon dolar değerlendirme üzerinden satılmıştı.