AK Parti’li Canikli: ‘Amerika Ilk Elden Sahaya İndi’

AK Parti'li Canikli: 'Amerika Ilk Elden Sahaya İndi'
AK Parti'li Canikli: 'Amerika Ilk Elden Sahaya İndi'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti İstanbul Milletvekili ve MYKY üyesi Nurettin Canikli, memleketi Giresun’da önemli açıklamalarda bulundu. Canikli, Amerika’nın Türkiye’ye karşı bundan böyle maşa kullanmadığını ve aracısız olarak sahaya indiği söyledi.

AK Parti Giresun İl Başkanlığı binasında partililerle bir araya gelen Canikli, yaptığı konuşmada, “Ülkemizin karşı karşıya kaldığı yeni olmayan sıkıntılar var. Özellikle son dönemlerde ekonomide ve bilhassa para piyasalarında istikrasızlık oluşturarak tekrar Türkiye’de yönetim yapısının değiştirilmesi hedefleniyor” dedi.

Böyle projelerin AK Parti’nin iktidara geldiğinden beri başladığını kaydeden Canikli, “Farklı formatlar da denenerek bu hedefe ulaşılmaya çalışıldı. Derhal o projenin bir diğer evreye girdi gaye aynı, niyet aynı usul değişti. Hatta açıkça şunu söyleye biliriz yani önceki yıllarda daha kripto yöntemler kullanılırken bundan böyle bugün herkes kartını açık oynuyor sıcacık kapaklı hiç bir şey değil örneğin Amerika ilk elden sahneye indi bu güne dek taşeron kullandı. 27 Nisan e- muhtırasının hedefi ile en son piyasalarda kaotik bir etraf oluşturarak buradan siyasi bir sonuç elde etmeyi hedefleyen hedef benzer. Aynı şey 15 Temmuz içinde geçerli. Onlar arabulucu olarak kullanıldı, maşa olarak kullanıldı olasılıkla bütün a,b,c,d bütün planlar hayata geçirildi netice alınamadı şimdi bundan böyle o planları destekleyen bugüne kadar bizim üstteki akıl olarak tanımladığımız üst düşünce aracısız olarak araziye indi. Yahut Amerika başkanı Trump’ın o tweetini başka şekilde değerlendirmek laf konusu yok” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’dan sonradan ‘bundan sonraki hedeflerinin ne olduğunu merak ettiklerini’ belirten Canikli, bu meraklarını ABD Başkanı Donald Trump’un attığı tweetler ile giderdiklerini kaydetti. Canikli, “15 Temmuz darbe girişiminden daha sonra zaman zaman arkadaşlarla konuşmamızda şunu söyledim, ‘acaba bir daha sonra ama hamleleri nasıl olacak, nereden gelecek’ diye merak ettim. Çünkü pes edip bükemedikleri bileği öpme aşamasına henüz gelmediler bunu biliyoruz halen ülkeyi istedikleri gibi yönetebilecekleri yönlendirebilecekleri her şeyi kabul ettirebilecekleri bir kadroya teslim etme hedefleri devam ediyor. Çünkü o hedefin bittiğine dair 15 Temmuz’dan sonra hiçbir göze çarpan almamıştık bir sonraki aşamada hangi yöntemi kullanacakları, hangi hamleyi yapacaklarını gerçekte bizde çok merak ediyorduk ve merakımız Trump attığı tweet ile giderdi. Artık arabulucu kullanmıyorlar aracısız olarak müdahale ediyorlar, ilk elden Türkiye’de ama ekonomik dengeleri sarsabilecek şekilde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı açıklamalar yapıyor” dedi. – GİRESUN