AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu’na Yüklendi: Dava Açacağız

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'na Yüklendi: Dava Açacağız
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'na Yüklendi: Dava Açacağız
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenerek, “Dolar baronları diyor. Dava açın diyor ben bunu ispat edeceğim diyor. Peki dava açacağız, kanıt et bakalım göreceğiz.” dedi.

Çelik’in açıklamalarından satırbaşları:

“EN BÜYÜK ZOR MİLLETİMİZİN VERDİĞİ GÜÇTÜR”

İçinde bulunduğumuz süreci aşabileceğimizi vatandaşımız net bir şekilde görmektedir. Desteğini sürdürmektedir. Hükümetimizin tedbirlerinin uygulanması ile varacağımız sonucun vatandaşımıza yansıyacağını göreceğiz. En büyük kuvvet vatandaşımızın verdiği destektir.Kapsamlı bir şekilde konuştuk.

Ekim ayında geleneksel AK Parti kamplarından birini gerçekleştireceğiz. Buna fazla ağırlık veriyoruz. Yeni dönemin birincil kampı olacak. Çok önemli bir platform

“İTTİFAKIN SÜRDÜĞÜ AÇIK VE NET VURGULUYORUZ”

Kayda Değer olan vatandaşın sesine kulak vermektir, toplumsal taleplere sağduyu olmaktır. Bu çerçevede bir değerleme yapıldı. Her seçimin başka değerlendirmesi oluyor. Sayın Bahçeli ve Cumhurbaşkanımızın arasındaki görüşmeler son derece olumlu. Bu günlerde yeni bir görüşme her an olabilir. İttifakın sürdüğünü açık ve net vurguluyoruz. Lokal seçimlerle ilgili nasıl bir mekanizmaya dönüşecek herhangi bir karar yoktur.

“BAĞIŞLAMA İLE İLGİLİ YENİ BİR DEĞERLEME YOK”

Affetme ile ilgili daha önce açıkladığımızın çerçevesinde duruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’mız Kırgızistan dönüşü izah etme yaptı. Yeni bir değerlendirmemiz yok, pozisyonumuzu koruyoruz. Gündemimize almadık

“KAZANDIĞI DAVA DEĞIL, MAN ADASI DAVASINI KAYBETMİŞTİR”

Dolar baronları diyor. Dava açın diyor ben bunu ispat edeceğim diyor. Peki dava açacağız, kanıt et bakalım göreceğiz. Daha önce biliyorsunuz daha önce dava açtı, kaybetti. “Bana açılan bütün davaları kazandım” diyor. Kazandığı dava değil. Man Adası davasını kaybetmiştir. Bunların bilgileri açıktır.

“NİHAYETİNDE BİR GENEL BAŞKANDIR”

Nihayetinde bir genel başkandır. Ve maalesef kesintisiz her sözünü “bunu yapmazsanız namertsiniz” gibi… Modern siyasi tarihimizin en üslupsüz siyasetçisi olma rekorunu zarar vermek üzeredir. Bu kadar üslupsuz şekilde bu kavramları kullanması, sonuçta da hileli olarak ortaya çıkması bunu net şekilde gösteriyor.

“CHP TABANI DAHA İYİSİNE LAYIK”

Biz CHP tabanının daha iyisine değerinde olduğunu düşünüyoruz. Diktatörlükten, tek adamlıktan bahsediyor. Diktatörlerin temel özelliği şudur. Kendi halklarına karşı tankın topun arkasına saklanırlar. Bizim genel başkanımızsa 15 Temmuz gecesi tankın topun önüne çıkmıştır. O gün tankların tehlikesiz geçiş imkanı verdiği kimdir? Sayın Kılıçdaroğlu’dur.

“O GÜN TANKLARIN ÖNÜNE ÇIKAN KİM?”

Şunu görmesi gerekli. Diktatörlerin esas özelliğinin halktan yardım almamak olduğunu, halktan kopmak olduğunu iyi anlaması lüzumlu. O gün tankların önüne çıkan kim? Sayın Cumhurbaşkanımız. O gün darbecilerin tehlikesiz geçiş aracılığıyla kaçıp gitti? Kılıçdaroğlu.