AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hilmi Güler kimdir?

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hilmi Güler kimdir?
AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hilmi Güler kimdir?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde AK Partililerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 büyükşehir ve 26 il belediye başkanı adayını açıklıyor. Buna göre AK Parti Ordu Belediye Başkan Adayı Hilmi Güler oldu. Peki, Hilmi Güler kimdir?

HİLMİ GÜLER KİMDİR?

Mehmet Hilmi Güler, 15 Temmuz 1949’da Ordu’da dünyaya geldi. Güler’İn babasının adı Mehmet Bahaettin, annesinin adı İrfan’dır. Hilmi Güler, ODTÜ Metalurji Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını benzer üniversitede tamamladı.

ODTÜ ve ADMMA Cihaz Mühendisliği Bölümü’nde Muavin ve Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Türk Uçak Sanayii’nde (TUSAŞ) Proje Mühendisi ve Grup Başkanı, TÜBİTAK’ta Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürü, Etibank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı, Başbakanlık Başmüşaviri, ERDEMİR ve İGDAŞ’ta Idare Heyeti Üyesi ve Murahhas Üye olarak ödev yaptı. AK Parti kurucu MKYK üyeliği ve AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. Hilmi Güler, günümüzde Turkcell idare heyeti üyesidir,

ENERJİ VE NATÜREL KAYNAKLAR BAKANLIĞI YAPTI

Hilmi Güler, 58, 59 ve 60. Hükümetlerde Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığı görevini yürüttü. İyidüzeyde İngilizce haberdar olan Hilmi Güler, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40 Belediye Başkan Adayını AçıkladıCumhurbaşkanı Erdoğan, 40 Belediye Başkan Adayını Açıkladı AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen kimdir?AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen kimdir? AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin Kimdir?AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin Kimdir? AK Parti'nin Antalya Adayı Yeniden Menderes Türel Oldu! Menderes Türel Kimdir?AK Parti’nin Antalya Adayı Yeniden Menderes Türel Oldu! Menderes Türel Kimdir? AK Parti Bayburt Belediye Başkan Adayı Fatih Yumak kimdir?AK Parti Bayburt Belediye Başkan Adayı Fatih Yumak kimdir?