AK Parti-MHP İttifakı ile CHP Elindeki 8 Belediyeyi Kaybediyor

AK Parti-MHP İttifakı ile CHP Elindeki 8 Belediyeyi Kaybediyor
AK Parti-MHP İttifakı ile CHP Elindeki 8 Belediyeyi Kaybediyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yakaşan yerel seçim öncesi yapılan anket çalışmalarının sonuçları gelmeye başladı. Son olarak CHP’nin bir anket şirketine yaptırdığı araştırmaya kadar, AK Parti ile MHP’nin ittifak yapması durumunda CHP’nin elinde yer alan 8 ilde, belediye başkanlığı değişiyor.

İTTİFAKA DEVAM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Başkan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek lokal seçimlerde Cumhur İttifakı’nın devam etmesi yönünde karar aldı. Alınan kararın ardındaki MHP lideri Bahçeli dün yaptığı açıklamayla MHP’nin İstanbul, Ankara ve İzmir’de namzet çıkarmayacağını duyurdu. Bu açıklamanın arkasından büyükşehirlerde ‘Cumhur İttifakı’ adaylarının şansının arttığı belirtildi.

KILIÇDAROĞLU ANKET YAPTIRDI

ÖTE TARAFTAN CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce yaptırdığı ankete tarafından de, ‘Cumhur İttifakı’nın lokal seçimlerde devam etmesi halinde 8 kayda değer şehirde belediyeler el değiştirecek. Yapılan araştırmada Burdur, Eskişehir, Giresun, Hatay, Sinop, Yalova, Zonguldak ve Tekirdağ belediyelerini CHP kaybediyor.