ABD’nin Doğu kıyıları kasırgaya hazırlanıyor

ABD'nin Doğu kıyıları kasırgaya hazırlanıyor
ABD'nin Doğu kıyıları kasırgaya hazırlanıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atlas Okyanusu’nda etkili olan ve perşembe günü ABD’nin doğu kesimini vurması beklenen Florence Kasırgası şipşak bölgeye yaklaşıyor. Yetkililer bölgede acl koşul ekiplerini hazırlanmış bekletirken, ABD’nin son 20 yıldaki en şiddetli kasırgası olabileceği uyarısı yapılıyor.

 

MARKET RAFLARI BOŞALDI

Kasırgaya tedbirli almak için önlemlerini bölge alan sakinleri, büyük bir panik içinde. Bir keşmekeş ikliminin dominant olduğu Doğu yakasında lokal ahali marketlere akın etti. Temel gereklilik malzemeleri ile birlikte yiyecek ürünlerini stoklayan bölge halkı marketlerin raflarındaki ürünlerin hemen hepsini boşalttı.

ABD'nin Doğu kıyıları kasırgaya hazırlanıyor

TÜP KUYRUĞUNA GİRDİLER

Güney Carolia’nın Myrtle Beach bölgesinde de fırtına hazırlıkları yapılıyor. Alan halkı enerji kesintilerine karşısında tüp ve yakıt malzemeleri depoluyor. Irk tüp alabilmek için kuyruklara girdi.

ABD'nin Doğu kıyıları kasırgaya hazırlanıyor

ABD'nin Doğu kıyıları kasırgaya hazırlanıyor

DEV KASIRGA YAKLAŞIYOR

ABD Milli Kasırga Merkezi, Florence Kasırgası’nın kategorisini 4 olarak güncelledi ve bu kasırganın şiddetinin saatte 225 kilometreyi geçtiğini duyurdu. Florence uzay istasyonundan tekrar gözlemlendi.

ABD'nin Doğu kıyıları kasırgaya hazırlanıyor

Merkezden yapılan açıklamada, kasırganın şiddetinin artıp 5’inci kategoriye yükselebileceğine göze çarpan edilerek, “Reel şu ama yoğunluğu ne olursa olsun Florence geniş ve oldukça güvenli olmayan bir fırtına olacak.” ifadesine yer verildi.

Kasırganın etkin olması beklenen Güney Carolina’nın Valisi Henry McMaster ise eyaletin kıyı kesimindeki 8 bölgesinde terhis emri verildiğini, 26 bölgede de okullar ve sağlık durumu merkezleri dahil devlet dairelerinin kapatıldığını belirtti.

TRUMP’TAN UYARI

ABD Başkanı Donald Trump ise devlete ait Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD’lileri yaklaşan kasırgayla ilgili uyardı.

Trump, “Florence’in son yıllarda doğu kesimini vuran en kötü kasırgalardan biri olabileceği bilgisini aldım. Keza Kuzey Carolina, Güney Carolina ve Virginia’yı aracısız olarak vuracağı söylendi. Lütfen hazırlıklı ve güvende olun” ifadelerini kullandı.