ABD’den Türkiye’ye: Brunson’u verin kriz bitsin

ABD'den Türkiye'ye: Brunson'u verin kriz bitsin
ABD'den Türkiye'ye: Brunson'u verin kriz bitsin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de ve ABD ile Brunson konusunda yaşanan siyasal gerilim, 10 Ağustos tarihi itibarıyla ekonomik bir savaşa dönüşmüştü.

Bilhassa bu durumun dışardan yapılan spekülatif müdahalelerle gerçekleştirildiği gözle görülürken, ABD Başkanı Donald Trump’ın ulusal emniyet danışmanının sözleri, bu kanının gerçek olduğunu bir kere daha gözler önüne serdi.

BRUNSON PAZARLIĞI

Amerika Birleşmiş Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, “Türkiye pastör Brunson’u şartsız özgürlük bırakırsa kriz derhal biter” dedi.

Ziyaret için gittiği İsrail’de Reuters haber ajansının sorularını yanıtlayan Bolton, Türk Lirası’nın son dönemde rekor seviyede değer kaybetmesine de değinerek “Katar’dan gelen para Türkiye ekonomisini kurtarmaya yardım etmez” şeklinde konuştu.

Trump’ın Danışmanı Bolton, “Türkiye rahip Brunson’ı bırakmayarak büyük bir kusur yaptı.” ifadelerini kullandı.

“NATO’DAN UZAKLAŞTIRMA LAF KONUSU BİLE DEĞIL”

Güvenlik Danışmanı Bolton açıklamalarında NATO-Türkiye ilişkilerine de değindi. Bolton Türkiye’nin NATO’dan geçici olarak uzaklaştırılması gibi bir durumun laf konusu olup olmadığı ile ilgili bir soruya “şu anda böyle bir şey söz konusu değil. Biz yasal olmayan bir şekilde Türk hükümeti göre alı konulan rahip Brunson ve diğer Amerikalılar sorununun çözülmesine yoğunlaştık” dedi.