15 Temmuz gazisi 40. kere ameliyat oldu

15 Temmuz gazisi 40. kere ameliyat oldu
15 Temmuz gazisi 40. kere ameliyat oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

zorova

Darbeci kurşunu ile bacağından ağır yaralanan ve aradan geçen iki yıla karşın tedavisi süren gazi Mustafa Zorova, 40’ncı kez ameliyat masasına yattı.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde Akıncı Üssü’nde hainlere aleyhinde dururken bacağına isabet eden 3 kurşunla ağır yaralanan gazinin şiddet ve sancılı tedavisi sürüyor.

DİMDİK DURAN YİĞİT BAŞKAN

Tek hayalinin yürümek olduğunu gösteren 73 yaşındaki Gazi Zorova, “40’ıncı ameliyatım gururumdur, ben bu yarayı ihanetten değil kahramanlıktan aldım” diyor.

15 Temmuz gazisi 40. kez ameliyat oldu

Bacağına doku ve sinir nakli yapılan, geçirdiği ameliyatlara rağmen hala yürüyemeyen ve geçen günlerde 40. Defa ameliyat masasına yatan Zorova, hastane çıkışı açıklamalarda bulundu.

“YÜRÜYEMEDİM FAKAT VATANIM KURTULDU YA FEDA OLSUN”

Mustafa Zorova, “İki yılda bir kere bile yürüyemedim fakat olsun vatanım kurtuldu ya. Bir but yok bütün uzuvlarım feda olsun. 100 defa ameliyat olmaya razıyım çünkü o katiller ülkemi istila edemedi. İki yıldır canım yanıyor, ayağım üzerine basamadım ve ameliyatlar sürecek. Vatan için 40. madalyamı da aldım bu ameliyatla. Başımızda içerideki ve dışarıdaki tüm zorba ve hainlere aleyhinde dimdik duran bu yiğit başkan olduğu sürece Mustafalar her zaman cephe için hazırda bekleyecek” diye konuştu.

15 Temmuz gazisine GATA’da özel oda (ARŞIV)

Sabah’ın haberine kadar Zorova, “O gece 73 yaşında bir adam olarak 2 kilometre yürüdüm hainlere ‘dur’ seslenmek için. Ben çok darbe gördüm Türkiye bundan böyle darbeleri bitirmek zorundaydı. Çıplak ayaklarla çıktım sokağa, ‘hanım hakkını helal et, bekleme’ dedim. İki yılda fazla acı çektim, 10 birey zorlama tutuyordu öyle büyük bir acı yaşıyorum. Lakin fazla gururluyum bu acıya rağmen bugün olsa bu bacakla tekrar giderim. Tek parçam kalana kadar vatan diyeceğim ve Başkanımız Erdoğan’a sözüm var. O ziyaretime gelene değin yürüyeceğim” dedi.

15 Temmuz gazisi 40. kez ameliyat oldu

“BİR BACAK İKİ KOLUM DAHA VAR”

“Vatanım için bir but iki kolum daha var” diyen Zorova, “Bu destanı yazanlar arasında olmasaydım kahırdan ölürdüm. Erdoğan inanın bizim şansımız çünkü bu halk birincil defa iradesini ele geçirmeye çalışanlara karşısında durdu. Başkanımız ben buradayım, korkmayın ve vatanı teslim etmeyin dedi. Biz buradan şiddet aldık. 15 Temmuz bir kırılma noktasıdır. Bugün ‘Amerika ülkeme diz çöktüremezsin’ diyen bu halk o gece uyandı, dirilişin başlangıcı olan o karanlık gece, memleketimizin daha da güçlenmesinin şafağı oldu” şeklinde konuştu.