ABD’de silah karşıtı yazısıyla ödül bölge çocuk öldürüldü

ABD'de silah karşıtı yazısıyla ödül bölge çocuk öldürüldü
ABD'de silah karşıtı yazısıyla ödül bölge çocuk öldürüldü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sandra Parks, 11 yaşında yazdığı silah karşıtı bir makaleyle ödül almıştı.

Parks makalesinde “Keşmekeş içinde yaşıyoruz. Yaşadığım kentte her gün kaosun örneklerini görüyoruz. Minik çocuklar yararsız tabanca şiddetinin kurbanı” demişti. Ancak yatak odasındayken evin içine sıkılan kurşunlarla hayatını kaybetti.

ABD'de silah karşıtı yazısıyla ödül alan çocuk öldürüldü

BELEDİYE BAŞKANI: “BU DELILIK”

Parks’ın annesi Bernice Parks polise çocukları televziyon seyrederken erkenden yatağa gittiğini, silah sesleri duyup uyandığını söyledi. Parks kalktığında kızını yerde kanlar içinde bulduğunu açıkladı.

Yerel medyaya konuşan Parks, “Bana ‘Anne vuruldum. Polisi ara’ dedi. Ona baktım. Ağlamıyordu. Bağırmıyordu. Sukunet içindeydi. Bu dünyayı böyle terk etmeyi yargı etmedi” dedi.

Milwaukee Belediye Başkanı Tom Barret ise olayı “bir delilik” olarak tanımladı.

Barret “Parks’ın ölümü onun evine alev açmaya karar veren biri tamamen gerçekleşti. Parks 13 yaşındayken, Şükran Günü haftasında, ertesi gün okulun olduğu bir gün, yatak odasında öldü” dedi.

ABD'de silah karşıtı yazısıyla ödül alan çocuk öldürüldü

KENTTE CİNAYETLER TAVAN YAPTI

Barret saldırganın “bir hesaplaşma, bir hiddet veya birini korkutma hedefiyle” harekete geçmiş olabileceğini söyledi. “Bildiğimiz tek şey dün gece 13 yaşındaki bir kız odasında öldü” dedi.

Lokal basın olayla ilgili iki şüphelinin adının geçtiğini yazıyor.

Milwaukee’de 2014 ve 2015 yılları arasında canice oranında büyük yükselme yaşandı. Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) istatistiklerine kadar Milwaukee kenti Amerika’nın en ölümcül kentleri arasında.

Sandra Parks okullar arası Martin Luther King Jr. makale yarışmasında “Bizim Gerçeğimiz” başlıklı yazısıyla ödül almıştı.

Milwaukee devlet okulları yönetimine tarafından Sandra, 2018 yılı içinde öldürülen yedinci çocuk.