ABD’de Donald Trump’ın kaderini etkileyecek dava

ABD'de Donald Trump'ın kaderini etkileyecek dava
ABD'de Donald Trump'ın kaderini etkileyecek dava
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Donald Trump’ın “şaibeli” olarak görülen seçimlerine ilişkin ABD yargısı işlem yürütüyor. Bu bağlamda dün Trump’ın eski avukatı Michael Cohen, Trump hakkında data sahibi olduğunu açıklaması üstüne mahkemeye çağrıldı.

ABD'de Donald Trump'ın kaderini etkileyecek dava

TRUMP’IN GELECEĞİNE TESIR EDECEK

Cohen’in avukatının müvekkilinin hem eyalet ayrıca de savcıları ilgilendiren bilgilere sahip olduğununa yönelik açıklamalarının ardındaki Cohen için duruşma celbi çıkarıldığı bildirildi. New York eyaleti Aidat Dairesi Sözcüsü James Gazzale yaptığı açıklamada, “Michael Cohen icin dün yapılan talimatlar ışığında mahkeme celbi çıkarıldığını onaylama ediyoruz.” açıklaması yaptı.

Cohen’in avukatı Lanny Davis dün gece CNN televizyonunda katıldığı programda, “Cohen’in Trump hakkında keza Washington’ı keza de New York eyaletini ilgilendirecek bilgilere sahip olduğuna inanıyorum.” diye konuşmuştu.

Bilhassa Trump’ın eski avukatının da müdahil olduğu bu dava Donald Trump’ın geleceğinin görev edilmesinde önemli bir rol üstlenecek.

BASIN ORDUSU TAKIP ETTİ

ABD Başkanı’nın geleceğinive meşruiyetini tartan bu dava, kesinlikle milli ve uluslararası basın kuruluşlarının da takibindeydi. Özellikle davanın sonucunu esnasında büyük bir coşku yaşamış basın camiası, acayip bir fotoğrafın oluşmasına sebep oldu.

ABD'de Donald Trump'ın kaderini etkileyecek dava

Davanın karar aşamasında Trump’ın kampanya müdürü Manafort’un mahkumiyet haberini editörlerine ulaştırmak için mahkeme binasından koşarak çıkan muhabirlerin neredeyse bir maratonda olduğu izlenimini veren görüntüleri ortaya çıktı. Sosyal medyada ise bu fotoğraf “ABD Basını Trump’ı bitirmeye çalışıyor” biçiminde yorumlandı.