Yeni Evleneceklere Devletten 65 Bin TL Destek

Yeni Evleneceklere Devletten 65 Bin TL Destek
Yeni Evleneceklere Devletten 65 Bin TL Destek
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evlilik hayali kuranlara devlet kolaylık sağlamaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca ailelerin ev sahibi olabilmeleri için Mayıs 2016’da başlatılan ‘Konut Hesabı ve Devlet Katkısı’ uygulaması yapılan son düzenlemeyle daha da cazip ışık halkası geliyor.

AYRI AYRI YARARLANILIYOR

Konut alacak gençlere devlet katkısında üstteki sınır önceki gün Meclis’e sunulan yasayla 25 bin liraya çıkarılacak. Böylece 5 yıl baştan başa 80 bin lira biriktirene ev alırken devlet de 25 bin lira karşılıksız para verecek. Laf konusu düzenlemeden çiftler ayrı ayrı faydalanarak, 25’er bin lira alabilecek. ‘Konut Hesabı ve Devlet Katkısı’ uygulamasında sistemde minimum 3 sene kalma şartı bulunuyor.

YÜZDE 25 DESTEK

Eski yönetmelikte 3 yıl kalanlar yatırdığı paranın yüzde 15’ini, 4 yıl kalanlar yüzde 18’ini ve 5 sene kalan da yüzde 20’sini alabiliyordu. Yeni düzenlemeyle, 5 sene ve daha uzun vakit kalanlara en fazla yüzde 25’i kadar takviye sağlanacak.

7 BİN 500 LİRAYA ÇIKTI

Çeyiz desteği de 5 bin liradan 7 bin 500 liraya çıkarıldı. Çiftler bundan ayrı ayrı yararlanıp tutarı ikiye katlayabilecek. Bu Nedenle toplamda 65 bin lira devlet desteği elde edilebilecek.