Eren Albayrak Japonya Ligi ’nde!

Eren Albayrak Japonya Ligi ’nde!
Eren Albayrak Japonya Ligi ’nde!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atiker Konyaspor ile iki taraflı anlaşarak sözleşmesini fesheden Eren Albayrak, Japon Ligi takımlarından Jubilo Iwata’nın yolunu tuttu. 27 yaşındaki Eren Albayrak, Japon Ligi ekibi Jubilo Iwata ile 2,5 takvim kontrat imzaladığını açıkladı.

“INIESTA VE TORRES ’E KARŞI OYNAMAK ÇOK ŞEN OLACAK”

Andres Iniesta ve Fernando Torres gibi dünyaca meşhur yıldızlara karşı mücadele vereceği için çok mutlu olduğunu vurgulayan Eren Albayrak, “Dünya yıldızları ile müşterek çaba etmek bir oyuncuyu çok daha artı motive eder. Iniesta ve Torres’e aleyhinde oynamak benim adıma çok neşeli olacak. Elimden geleni yapacak ve daha artı çalışacağım. En iyi performansımı göstereceğim.” biçiminde konuştu.

İlhan Mansız ’ın arkasında Japonya’da forma giyecek ilk Türk futbolcu olan Eren, takriben 1 aydır Japonya’ya transferine ilişkin gelişmelerin yaşandığını belirterek şunları söyledi:

“Önce menajerim ile mülâkat sağladılar. Ilk başlarda Japonya’da forma giyme fikri beni fazla heyecanlandırdı fakat temkinli kullanmak adına bu konuyu ailemle ve deneyimlerine güvendiğim insanlarla konuştum. Bu durumla alakalı çok olumlu düşünceler aldım. Kariyerim için daha hayırlı olacağını düşündüğümüz için böyle bir karara vardık ve 2,5 yıllık anlaşma imzaladık. Japon Ligi’nde sezonun ikinci devresi sürüyor. Sezon, 10 maç daha sonra sona erecek. Bu sezonun arkasından 2 yılım daha var.”

“ÜÇ YABANCI HAKKINDAN BİRİNİ BENDEN YANDAN KULLANMALARI KARARIMDA ETKIN OLDU”

Japon kulübü yetkililerinin kendisine olan ilgisinin kararında kayda değer bir etken olduğunu gösteren 27 yaşındaki sol bek söyle konuştu:

“Kesintisiz telefonla röportaj sağladık. Iwata ’nın yöneticileri İstanbul’a geldi ve görüştük. Bana projelerinden ve hedeflerinden bahsettiler. Iwata fazla köklü bir kulüp. Japonya’da tanıdık olmayan kuralı bizden daha öbür. Kulüplerin yalnızca 3 tanıdık olmayan oyuncu oynatma hakları var. Üç yabancı haklarından birini benden yandan kullanmaları kararımda etkin oldu. Çünkü başlıca yabancı hakları atak oyuncularından yana kullanılır. Beni izleyip çok beğendiklerini açıklama ettiler. Başkanından, sportif direktörüne ve hocasına kadar tamamen onaylı bir transfer.”

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıda kaydırın.