Fenerbahçe Reyes ve Frey ’e İmzayı Attırdı!

Fenerbahçe Reyes ve Frey ’e İmzayı Attırdı!
Fenerbahçe Reyes ve Frey ’e İmzayı Attırdı!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe, geçtiğimiz günlerde renklerine bağladığı Meksikalı stoper Diego Reyes ve İsviçreli forvet Michael Frey için imza töreni gerçekleştirdi.

Ülker Stadyumu’nda yeni transferler için gerçekleşen imza töreninde sarı lacivertli ekibin sportif direktör Damien Comolli de hazırlanmış bulundu.

İmza töreninde açıklamalarda yer alan Damien Comolli şu ifadeleri kullandı:

“Her iki futbolcunun da takıma dahil olmasından ötürü fazla mutluyum. İki oyuncu da fazla değerlenecek. Onları transfer ettiğimiz için mutluyum. Diego hakkında yapılan asılsız haberler nedeniyle doğrusu fazla rahatsızım. Sizinle birkaç data paylaşmak istiyorum. 2015-2016 sezonunda Real Sociedad forması giydiği dönemde takımın ligdeki 38 karşılaşmasının 31’inde yer almış. 2016-2017 sezonunda Espanyol’da 38 karşılaşmanın 34’ünde yer almış. Kalan 3-4 karşılaşmada forma giymemesinin nedeni de Espanyol’un transferi geç bitirmesi… 2017-2018 sezonunda Porto formasıyla 48 maçın 47’sinde oynadığını görebiliriz. Yani Diego’nun sakat olduğu haberleri ve bu konuda çıkan diğer tüm haberlerin gerçekle ilgisi yoktur. Bunun da sorunuza iyi bir cevap olduğunu düşünüyorum. Transferde kendi kurallarımız var. Ancak diğer taraftan uygulamamız gereken öbür kurallar da var. Manâlı olan futbolcuları izlemenizdir. Ama istediğiniz kadar izleyin aktarma edemediğiniz sürece bir anlamı yoktur. Yaptığımız transferler son dakika transferi yok. Diego istediğimiz 2 veya 3 numaralı stoperdi. Kulüpler aralarında bir rekabet olmasından nedeniyle Diego transferi haftalar aldı.”

İmza töreninde açıklamalarda yer alan Diego Reyes şunları söyledi:

“Burada olmaktan ötürü mutluyum. Phillip Cocu beni Dünya Kupası’ndan önce PSV’ye aktarma etmek istemişti fakat baht Fenerbahçe’ye oldu.”

“MUTLU OLACAĞIM BİR YERE GELDİM”

Bu yalan yanlış sakatlık haberlerinin nereden çıktığını bilmiyorum. Porto’dan ayrılmamın nedeni benim ayrılmak istememdir. Forma giyebileceğim ve mutlu olacağım bir yere aktarma edinmek istedim ve Fenerbahçe’ye geldim.

“AVRUPA ’DAN ÇOĞU ÖNERI ALDIM”

Porto’da oynamamamın tek nedeni teknik direktörün tercihiydi. Avrupa’dan çoğu takımdan önerge geldi fakat ben Fenerbahçe’yi seçim ettim. Çünkü burası oynamak istediğim tek ekip. Kendimi şu lahza iyi ve hazır durumda hissediyorum. Ilk 11’de bedenen bulunabilirim lakin bunun kararını teknik direktör verecek.”

Sarı lacivertlilerin bir öteki yeni transferi Michael Frey ise basın mensuplarının sorularına şu yanıtları verdi:

“Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Diğer iki santrfor da çok kabiliyetli ve onlardan öyle çok şey öğreneceğimi düşünüyorum. Geçtiğimiz sezon fazla gol attım. Gollerimin yanı sıra çok koşan, mücadele eden bir futbolcuyum ben. Sahadaki Frey ile saha dışındaki Frey birbirinden fazla ayrı. Kupa finalinde attığım golden sonradan yaşadığım sevinçten nedeniyle teknik direktörümüzle bir problem yaşamıştım fakat bunlar geride kaldı.

“ÇOK YÖNÜ OLAN BİR FUTBOLCUYUM”

Fazla yönü olan bir futbolcuyum. Tek santrfor, çift santrfor ve forvet arkası pozisyonlarında tahsis yaptım. Ben elimden gelen gayreti göstereceğim ama son karar teknik direktörün olacak.

“FENERBAHÇE AVRUPA ’DA TANINAN BİR TAKIM”

Fenerbahçe çok büyük ve hoş bir kulüp. Keza Avrupa’da da belli bir takım. Benim buraya gelmemdeki en büyük neden mücadeleyi seven bir oyuncu olmam.”

Son Dakika Spor Haberleri için altında kaydırın.