73 yaşında halk kütüphanenin en ihtiyar üyesi

73 yaşında halk kütüphanenin en ihtiyar üyesi
73 yaşında halk kütüphanenin en ihtiyar üyesi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşadığı sıhhat sorunlarına karşın 15 günde bir kütüphaneye artan bir şekilde roman ve öykü kitapları alan ilkokul mezunu, inşaat işçiliğinden emekli 73 yaşındaki Hüseyin Yavaş, “Bulduğum her şeyi gözden geçiririm. Okumaktan ben bir tat alıyorum, haz alıyorum. Seviyorum okumayı. Veri sahibi oluyorum. O zamanki, o dönemdeki olayların yorumunu kazandırıyor bana. Bilgi sahibi yapıyor.” diyerek kitaplara olan düşkünlüğünü açıklama etti.

İlkokulda okuma yazmayı öğrenmesinin arkasında eline ne geçtiyse okuduğunu açıklayan Hüseyin Yavaş, gençlik dönemlerinde parasızlık nedeniyle kitap alamadığını anlattı.

KÜTÜPHANENİN MÜDAVİMİ OLDU

70 yaşına gelene kadar ırk kütüphanelerinin sadece öğrencilere hizmet verdiğini düşündüğünü kaydeden Hüseyin Yavaş, “Bir gün kahvehanede otururken kahvehaneciye dedim ama keşke bu kütüphaneler herkese açık olsa, oradan kitap alsam. Kahvehaneci de ‘amca zaten kütüphaneler herkese açık, sen de gidebilirsin ’ dedi, az daha havalara uçtum. 3 senedir 15 günde bir kitap almak için şehirdeki kütüphaneye giderim. Sağ olsun, yakından ilgileniyorlar.” dedi.

73 yaşında halk kütüphanenin en yaşlı üyesi

GENÇLERE KİTAP OKUYUN TAVSİYESİ

Okuduğu kitaplar içinde en çok Yaşar Kemal’in efsane romanı İnce Memed ’i sevdiğini ve ayrı bir tat aldığını kaydeden Yavaş, gençlere de kitap okumalarını tavsiye etmeyi unutmadı. Hüseyin Yavaş, “Gençlerin hepsine okumalarını tavsiye ediyorum. Okumanın yaşı yok. Bu yaşta ben okuyorsam herkes okur. Okuldaki kitapla iş bitmiyor. Kitap insana tecrübe kazandırıyor, veri sahibi yapıyor.” biçiminde konuştu.