70 Bin Birey Noter Huzurunda Çekilen Kuralarla Kamu Kurumlarında İstihdam Edilecek

70 Bin Birey Noter Huzurunda Çekilen Kuralarla Kamu Kurumlarında İstihdam Edilecek
70 Bin Birey Noter Huzurunda Çekilen Kuralarla Kamu Kurumlarında İstihdam Edilecek
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hükümetin istihdam atağı, önümüzdeki sene de devam edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti grup toplantısında verdiği “Aralıkta istihdamlar artacak” müjdesinin detayları belirlenmiş oldu. Buna kadar İŞKUR, Toplum Yararına Program (TYP) dahilinde 70 bin kişiyi, noter huzurunda çekilecek kuralar neticesinde, 6 ay baştan başa kamudaki farklı alanlara yönlendirilmiş kurumlarda istihdam edecek. 70 bin kişinin ücretleri ve sigortaları 6 ay her tarafında devlet kadar karşılanacak. Çalışanlara ayrıca asgari geçim indirimi de uygulanacak. İŞKUR Genel Müdürlüğü kadar hazırlanan listeler, Bakanlık onayından geçerek 81 ilin il müdürlüklerine gönderildi.

NEREDE ÇALIŞACAKLAR?

Türkiye Gazetesi’nin haberine kadar, TYP zarfında Üniversiteler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kaymakamlık, Idare Mahkemeleri Başkanlığı, Orman İşletme Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri emekçi alımları yapacak. İşçiler çevre temizliği, altyapı yenilenmesi, park düzenlemeleri, ağaçlandırma, restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması gibi işlerde çalışacak.

HANGİ KOŞULLAR?

Kurumlarda niyetlenmek isteyenler, ilk kez İŞKUR üzerinden açılan ilanlara başvuracak. Bu sebeple adayların İŞKUR’a belirtilmiş işsiz olmaları, 18 yaşını tamamlamış bulunmaları, malul, dul ve babasız aylığı almıyor olmaları gerekiyor. Keza açık öğretim harici öğrenci olmamaları, görevlerine başlayacakları tarih itibarıyla da herhangi bir sosyal destek almıyor olmaları şartı aranacak. Eylül ayında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR kanalıyla; okulların temizliği, bakım ve onarımı için TYP dahilinde 80 bin kişiyi meslek sahibi yapmıştı.