7 milyon ev jeotermalle ısınacak

7 milyon ev jeotermalle ısınacak
7 milyon ev jeotermalle ısınacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci yaptığı açıklamada, doğalgazdaki maliyetler nedeniyle jeotermalin öneminin arttığını ifade etti. Tamamen yerli kaynak olması dolayısıyla jeotermal ısınmayla ilgili fiyatları kendilerinin belirleyebildiğine göze çarpan eden Bahçeci, Kırşehir Jeotermal Turizm ve Sanayi AŞ’nin yönetim kurulu toplantısında bu sene jeotermalle ısınmaya zam yapılmadığını, geçen yılki fiyatlarla devam edilmesinin kararlaştırıldığını dile getirdi.

Bahçeci, 2018-2019 kış sezonunda da devlete ait kurum binaları için metrekare başına ısıtma bedelinin 14,92 lira, konutlar için 12,8 lira, iş yerleri için ise 13,47 lira olacağını, vatandaşların geçen yılki fiyatlarla ısınmaya devam edeceğini söyledi.

“DIĞER ŞEHİRLERE DE MISAL OLSUN”

Bu kararın diğer illere de misal olacağına inandığını aktaran Bahçeci, “Kırşehir jeotermal olarak fiyat tavrımızın diğer şehirlere de misal olmasını diliyoruz. Çünkü bu idareli şartlarda ısınma bedellerine zam yapmamak vatandaşa yapılacak en büyük desteklerden biri olur.” dedi.

Bahçeci, yerli ve ulusal kaynak olunca jeotermal ısınma fiyatlarının vatandaşın lehine değerlendirilebildiğini vurgulayarak, “Kendi kaynağımız olmasının en manâlı avantajı bu. Kaynak bizim olduğu için fiyatını da biz belirliyoruz. Piyasa şartlarına göre, çoğunlukla ekonomik şartlara bakarak değerlendiriyoruz. Kararı valimizle, idare kurulumuzla alıyoruz. Yerli ve yenilenebilir enerjiye bu değin çok ağırlık vermemizin sebebi de bu. Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği olarak büyük kasaba ısıtmalarında jeotermalin çok daha artı kullanılması gerektiğini her fırsatta söylüyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz.” diye konuştu.

7 milyon konut jeotermalle ısınacak

“JEOTERMALE DAHA FAZLA YATIRIM YAPMAK ZORUNDAYIZ”

ŞIMDI Kırşehir’de takriben 3 bin, Türkiye genelinde de 115 bin konutun jeotermalle ısıtıldığı bilgisini veren Bahçeci, “Ülke olarak jeotermale daha çok yerleştirmek zorundayız. Şehirlerimizin ısıtmasında jeotermali daha çok kullanmamız lazım.” dedi.

Bahçeci, “Kırşehir’de takriben 3 bin konutu jeotermalle ısıtıyoruz. Türkiye genelinde de 115 bin ev jeotermalle ısıtılıyor. Bu rakam kısa zamanda bir milyon olabilir, uzun vadede 7 milyona çıkabilir. Doğru yatırımlar yapıldığında bunları gerçekleştirmek zorlama değil. İnşallah Türkiye, dünyada jeotermalle ısınan çok önemli bir ülke haline gelebilir. Bunun için çok daha artı gayret etmemiz lüzumlu.” diye konuştu.