5 dakikalık masa başı egzersizleri

5 dakikalık masa başı egzersizleri
5 dakikalık masa başı egzersizleri
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tatmin Edici ve dengelenmiş beslenme kadar egzersizin de önemİ çok pozitif. Özellikle masa başında çalışanların uzun vakit durağan kalmaya tabi olarak bel, boyun, omuz bölgesinde, bilekler ve kollarda farklı afiyet sorunlarıyla karşılaştığını hatırlatan Sabri Ülker Vakfı, yalnızca 5 dakikanızı ayırarak ofiste yapabileceğiniz 10 esas çalışma önerisi sunuyor.

masa başı

Çalışma önerileri

– Ayağa kalkarak avuç içlerinizi parmak uçları yukarı bakacak şekilde göğüs hizasında birleştirin ve 10 saniye süreyle altında içten itin.

– Ayağa kalkarak avuç içlerinizi parmak uçları yukarı bakacak şekilde göğüs hizasında birleştirin 10 saniye her tarafında yukarı doğru çekin. Bu alıştırma birinci egzersizle birlikte yapıldığında el bileği ve kol kaslarınızı esnetmeye, karpal tünel ve kol ağrılarından korunmanıza muavin olabilir.

– Ayağa kalkın. Her iki kolunuzu da yukarı doğru kaldırın. Sağ kolunuzu başınızın ardındaki bükerek elinizle sol kolunuzun arkasına dokunun, sol elinizle de sağ elinizin dirseğini kavrayın. Bu haldeyken sağ kolunuzu ve sırtınızı 8-10 saniye esnetin. Aynı hareketi sol kolunuzu da esnetmek için tekrarlayın. Bu çalışma sırt kasları ve omurganızı esnetmeye, sırt, bel ve boyun ağrılarından korunmanıza asistan olur.

– Oturur halde her iki kolunuzu ileriye doğru uzatın ve avuç içleriniz dışarı bakacak şekilde ellerinizi birleştirin. 10-20 saniye her tarafında kol ve sırtınızı esnetin.

– Ayağa kalkıp ellerinizi arkanızda, kalça hizasında birleştirin. Bu haldeyken boynunuzu sağa dürüst hafifçe eğerek 10-12 saniye esnetin. Peşinde aynı hareketi sola içten tekrarlayın.

– Oturur halde her iki kolunuzu ileriye doğru uzatın ve avuç içleriniz dışarı bakacak şekilde ellerinizi birleştirin. 10-20 saniye baştan başa kol ve sırtınızı esnetin.

– Ayağa kalkın. Kollarınızı yukarı uzatın ve avuç içleriniz dışarı bakacak şekilde ellerinizi birleştirin. Kollarınızla kendinizi yukarı dürüst çekerek 10-12 saniye süreyle omurganızı esnetin. Bu çalışma sırt kasları ve omurganızı esnetmeye, sırt, bel ve boyun ağrılarından korunmanıza muavin olur.

– Ayağa kalkıp kollarınız iki yandayken omuzlarınızla arkadan öne dürüst daireler çizin. 5 saniye boyunca 3-5 tekrarla hareketi tamamlayın.

– Tepede Olan oturun. Ellerinizi belinizin alt kısmına içten yerleştirin. Beliniz sabitken sırtınızı geriye vererek 10-15 saniye süreyle esnetin.

– Oturun ve sağ bacağınız tepede olacak şekilde ayak ayak üstüne atın. Bedeninizi ağır ağır sağa içten döndürün. Sağ elinizle sağ dizinizden, sağ kolunuzla da sandalye veya koltuğunuzun peşinde takviye alarak 8-10 saniye esneyin. Aynı hareketi sol bacağınızı ve kolunuzu kullanarak tekrarlayın.

– Ayağa kalkıp kollarınız iki yandayken dirsekleriniz hafifçe bükerek 8-10 saniye her tarafında ellerinizi ve kollarınızı sallayın.