3 Milyar Dolarlık Yatırım Geliyor

3 Milyar Dolarlık Yatırım Geliyor
3 Milyar Dolarlık Yatırım Geliyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’deki yabancı yatırımların arttırılması ve bu yatırımların daha kurumsal ve aralıksız bir biçimde ülkeye gelmesi amacıyla düzenlenen ‘Badeer I. Iş Dünyası ve Yatırım Fırsatları Zirvesi’nde 3 milyar dolarlık yatırımın Türkiye’ye yapılması ve 1 milyar dolarlık yatırım fonunun da hayata geçmesi bekleniyor.

KÖRFEZ ÜLKELERİ GÖZÜNÜ TÜRKİYE’YE ÇEVİRDİ

Zirvede Türkiye’deki tanıdık olmayan yatırımların arttırılması hedeflenirken son yıllarda Türk şirketlerine Körfez ülkelerinin ilgisinin bir hayli yüksek olması uyarı çekiyor. Ortadoğu’da yaşanan sorunlar sebebiyle petrol zengini yatırımcılar vermek için daha güvenli ülkeler ararken Türkiye’nin coğrafi konumu ve son dönemde kurdaki oynaklık ülkemizi daha çekici ışık halkası getiriyor.

150 YABANCI YATIRIMCI VE 150 TÜRK ŞİRKETİ BİR ARAYA GELECEK

Doruk Badeer Yatırım Platformu kadar Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle 5-6 Aralık’ta İstanbul Hilton Otel’de düzenleniyor. Boy zarfında, 49 ülkeden 150 tanıdık olmayan yatırımcı ile 150 Türk şirketinin belli projeler için bir araya gelmesi hedeflenirken bu özelliği ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş olacak.

PLATFORM KURUCUSU YERLİ OTOMOBİLİN MOTORUNA TALİP

ÖTE YANDAN platformun kurucusunun ise Türkiye’de hem sanayi ayrıca maden yatırımları olan ve yerli otomobilin motoruna talip olduğunu ifade eden Katarlı Bader Al Saeed olduğu ortaya çıktı.

KASIT 3 MİLYAR DOLARLIKYATIRIM

Yürütme Kurulunda yer alan isimlerden biri ise eski milletvekillerinden Ali Ercoşkun, zirvede hedefin 3 milyar dolarlık yatırımı Türkiye’ye sürüklemek ve 1 milyar dolarlık yatırım fonunu hayata vermek olduğunu ifade etti.

ZİRVENİN AMACI

Zirvenin amacı sanayi, turizm, sıhhat, enerji gibi öteki konularla ilgilenen yatırımcı firmaları Türkiye’ye getirmenin yanı sıra ülkedeki yatırım fırsatlarının anlatılması, yatırımcının içten projelere yönlendirilmesi, yatırımların daha kurumsal bir biçimde ülkemize gelmesinin sağlanması şeklinde belirtiliyor.