3 bin takvim kaya mezarlar ziyaretçilerini bekliyor

3 bin takvim kaya mezarlar ziyaretçilerini bekliyor
3 bin takvim kaya mezarlar ziyaretçilerini bekliyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırıkkale Bariz ilçesine bağlı Ceritkale köyünde iki vadi arasındaki arazide yer alan ve ana kayaya oyulmuş 6 bağımsız kaya mezar, milattan önceki çağlardan günümüze kadar özelliğini koruyor. Romalılar dönemine ait olduğu aşina kaya mezarlar, vadideki yüksek kayaların içine oyulmuş ilginç yapılarıyla dikkati çekiyor.

ANADOLU’NUN KAYDA DEĞER MERKEZİ”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Halit Karakoç, “Mezarlar, Romalılar dönemine ait, yani 3 bin yıllık. O dönemde varlıklı, aristokrat ve meşhur komutanların ölüm ettiğinde buralara gömüldüklerini, Romalılar döneminde burasının faal bir hayat merkezi olduğunu biliyoruz. Burası Romalılar için Anadolu’nun önemli merkezlerinden birisidir. Romalılar dönemine ait 6 kabir var. Ziyaretçilerin merakını ve ilgisini çekecek güzelliklere sahip. Gerek kaya mezarların gerek bölgenin çevresinin misafirlerimizin dikkatlerini çekeceğini düşünüyorum.” dedi.

3 BİN YILLIK TARİH

Kaya mezarlar ve mezarların bulunduğu bölgenin tarihinin 3 bin sene öncesine değin uzandığını açıklayan Halit Karakoç, “Mezarlar, Romalılar dönemine ait, yani 3 bin takvim. O dönemde zengin, asilzade ve meşhur komutanların ölüm ettiğinde buralara gömüldüklerini, Romalılar döneminde burasının aktif bir yaşam merkezi olduğunu biliyoruz. Burası Romalılar için Anadolu’nun kayda değer merkezlerinden birisidir. Romalılar dönemine ait 6 mezar var. Ziyaretçilerin merakını ve ilgisini çekecek güzelliklere sahip. Gerek kaya mezarların gerek bölgenin çevresinin misafirlerimizin dikkatlerini çekeceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

3 bin yıllık kaya mezarlar ziyaretçilerini bekliyor