19 kilo olan kediye önlem alındı

19 kilo olan kediye önlem alındı
19 kilo olan kediye önlem alındı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde 19 kiloyu aşan kediye diyet önlemi alındı. Karşıyaka Belediyesi Baytar İşleri Müdürlüğünde tedaviye alınan kedinin adi bir kediden beş kat daha ağır olduğu söylendi.

Hayvanseverler tarafından sokakta beslenen yemek bahşedilen kedi günler geçtikçe kilosunda anomali olduğu görüldü. Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Taypark Polikliniği ’ne getirilmesi üstüne burada genel muayenesi yapıldı. 19.2 kilo olduğu saptama edilen kedi derhal diyete programına alınıp sisti tedavisine başlatıldı.

SON ZAMANLARDA HAYVANLARDA OBEZİTE ARTTI

Dinç kiloya düşene değin stresten uzak olması için özel bir kafeste bakılan kedinin bir hafta içinde kilo vermeye başladığı görüldü. Karşıyaka Belediyesi Baytar İşleri Müdürlüğü yetkilileri son zamanlarda hayvanlarda obezitenin arttığını belirterek, “Fazla ve kötü beslenen, hareket etmeyen ve kolay kilo alma eğilimi olan kediler obezite riski ile karşısında karşıyadır. Bu hastalık hayat kalitesini düşürür, yürek yetmezliği gibi hastalıklara yol açar, ömrü kısaltır. Gitgide Artarak yaygınlaşan obeziteye karşı hayvan sahipleri ve hayvanseverler dikkatli olmalı. Kediler yaşına ve harcadığı enerji oranına kadar beslenmeli. Sokak kedilerine sağlıkları için yemek değil, mama verilmeli. Taci de dağıtılmış nedenlerle aşırı kiloya ulaşmış ama emin ellerde. Hazırladığımız gıda ve aktivite programıyla onu zayıflatıp iyileştireceğiz” dedi.

“SAĞLIĞINA KAVUŞUNCA SAHİPLENİLECEK”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar kedinin sağlığına kavuştuğu zaman sahiplenileceğini söyleyerek,  “Karşıyaka, reel bir hayvan dostu kenttir. Bu kentte yaşayan her canlıya sahip çıkar, yaşam şartlarını iyileştirmek için var gücümüzle çalışırız. Hayvanseverlerimizden gelen ihbar üstüne, kilosu nedeniyle hareket edemez durumda olan kediyi de korumamız altına aldık. Kediyi iyileştirdikten daha sonra sahiplendirerek, bakılacağı sıcak bir yuvaya kavuşturacağız” ifadelerine yer verdi.