Zonguldak’ta 21 ton palamuda el konuldu

Zonguldak'ta 21 ton palamuda el konuldu
Zonguldak'ta 21 ton palamuda el konuldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zonguldak Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, il ve ilçelerde, yasa dışı palamut satışı ve nakli yapıldığı yönündeki ihbarlar üstüne denetimler gerçekleştirdi. 780 balıkçının denetlendiği gerçekte, 26 balıkçıya 31 bin 168 liralık para cezası kesildi. Denetimlerde, yasa dışı avlanan 21 ton palamuda da el konuldu.

Zonguldak Tarım ve Orman Müdürü Cemal Çataklı, yazılı açıklamasında, av yasağının sona ereceği 31 Ağustos öncesi her türlü palamut ve torik avcılığının yasaklanmış olduğunu vurguladı. Denetimlerin sıklıkla sürdürüleceğini belirten Çataklı, şunları kaydetti:

“DENETİMLER YIL HER TARAFINDA DEVAM ETMEKTEDİR”

“İlimizdeki karaya çıkış noktalarından Ereğli Balıkçı Barınağı ve Kozlu Balıkçı Barınağı ’nda yer alan balıkçılık idari binalarımızda kesintisiz görevli teknik personellerimiz bulunmaktadır.

Müdürlüğümüzce karaya çıkış noktalarında, depolarda, perakende satış yerlerinde, nakil güzergâhlarında ve nakil vasıtalarında görevli personellerimiz kadar denetimler yapılmakta avlanan ürünler, av vasıta ve gereçleri, bulundurulması gereken kayıtlar planlı, plansız ve gelen ihbarlar doğrultusunda denetlenmektedir.

Denetimler ara sıra Sahil Emniyet Komutanlığı, jandarma, emniyet, ve belediye ekipleriyle ortaklaşa yapılmaktadır. Hem yıl içerisinde bakanlığımız tarafından bambaşka illerde görev yapan teknik personellerin görevlendirilmesiyle oluşturulan denetleme ekiplerince çapraz denetimler de yapılmaktadır. Av sezonu içerisinde daha sık olmakla birlikte, denetimlerimiz yıl baştan başa devam etmektedir.”

Zonguldak'ta 21 ton palamuda el konuldu

Zonguldak'ta 21 ton palamuda el konuldu