Zirve Öncesi Erdoğan’dan Yerli Parayla Ticaret Mesajı

Zirve Öncesi Erdoğan'dan Yerli Parayla Ticaret Mesajı
Zirve Öncesi Erdoğan'dan Yerli Parayla Ticaret Mesajı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, “Türk Konseyi 6. Devlet Başkanları Zirvesi”ne katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada “Kendi para birimlerimizle ticaret yapılması seçeneği üstünde yoğunlaşmayı öneriyoruz.” dedi. Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Pazartesi günü Türk Konseyi’ne katılarak manâlı kararlar alacağız” demişti.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:

”MÜŞTEREK İDEALİN SEMBOLÜ”

”Ortak çabalarımızın eseri olan Türk Konseyi bununla birlikte müşterek bir idealin sembolüdür.”

YERLİ PARA BİRİMİYLE TİCARET

Başkan Erdoğan, “Milletlerarası ticaretin dolara olan bağımlılığı, bundan böyle karşımıza bir engel olarak çıkmaya başladı. Son dönemde milletlerarası teamül, prensip, kuralların hoyratça ihlal edildiği dönemden geçtiğimizi üzüntüyle belirlemek isterim.” dedi.

Erdoğan, uluslararası ticarette dolara bağımlılığa ilişkin “Kendi para birimlerimizle ticaret yapılması seçeneği üzerinde yoğunlaşmayı öneriyoruz.” ifadesini kullandı.

FETÖ ÖNERİSİ

Başkan Erdoğan, FETÖ’nün bir dönem Türkiye’de olduğu gibi dünyanın dört bir yanında eğitim kurumları üzerinden örgütlenmiş olduğunu açıklama etti.

ZİRVEDE KAYDA DEĞER ÜLKELER

Ruh Ordo Kültür Merkezi’nde Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov’ın ev sahipliğinde “Türk Konseyi 6. Devlet Başkanları Zirvesi” başladı. Kırgızistan’ın ev sahipliğinde Azerbaycan, Kazakistan ve Türkiye’nin aza olduğu zirveye, Özbekistan “onur konuğu”, Macaristan ise “gözlemci ülke” sıfatıyla katıldı.

Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi’nde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyovev ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban hazırlanmış bulundu.

bu arada, Başkan Erdoğan’ın, aile fotoğrafı çekimi öncesinde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyovev ile cana yakın şekilde sohbet etmesi dikkati çekti.