Yüzlerce Fakülte Mezunu Posta Dağıtıcısı Haklarını Geri İstiyor

Yüzlerce Fakülte Mezunu Posta Dağıtıcısı Haklarını Geri İstiyor
Yüzlerce Fakülte Mezunu Posta Dağıtıcısı Haklarını Geri İstiyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PTT’ye bağlı posta dağıtıcıları ünvan değişikliği haklarının geri verilmesini istiyor. KPSS puanıyla atanan posta dağıtıcıları 2012 yılına değin çalıştıkları süre içinde 4 takvim fakülteyi bitirip kurumda 5. yılını doldurduktan sonradan bir tatbik ile gişe memurluğuna sınavsız bir şekilde geçiyordu. Oysa PTT anonim şirketi olduktan sonra 399’lu kadrolar için artma ve ünvan değişikliklerinde yapılan düzenleme ile posta dağıtıcıları bu haklarından yoksun kaldı. Yapılan düzenleme ile kurum içi görevde yükselmelerde yönetimle ilgili hizmet sözleşmesine geçme şartı kondu.

YÜZLERCE KIŞI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

Fakat bir fazla posta dağıtıcı şartları yerine getirip gişe memurluğuna geçiş için PTT’yi seçim etmişti. Yapılan düzenleme sonrası yüzlerce birey hayal kırıklığına uğradı. Acilen dağıtıcıların önünde iki seçenek var; ya emekli olana kadar benzer pozisyonda mesleklerine devamedecekler ya da kadrolarından vazgeçerek istifa edecek.

“BİZİM SORUNUMUZ YÜKSELMEK YOK”

Toplamda 1700 civarında 399’lu fakülte mezunu distribütör zor durumda olduklarını dile getiriyor. Bu dağıtıcılar, “Bizim sorunumuz yükselmek yok, bizim sorunumuz dağıtıcılıktan gişe memurluğuna geçmektir” diyerek haklarının geri verilmesini istiyor.

PTT’YE TASARRUF SAĞLAYACAK

Fakülte mezunu dağıtıcılar, gişe memurluğuna geçtiklerinde ne ünvanları değişiyor ne de maaşlarında bir yükselme gerçekleşiyor. Yani PTT’ye herhangi bir ekstra zorunluluk getirmemektedir. Dağıtıcılar bu konu hakkında, “Maaşlarımızda düzey kesintisi nedeniyle bir tedarik azalma olacağından kurumumuza yıllık takriben 15.000.000 – 20.000.000 TL arası bir tasarruf sağlanmış olacaktır.” diyor. Seslerini duyurmak isteyen yüzlerce fakülte mezunu dağıtıcı hükümetten konuya el atıp yaşadıkları hak kayıplarının bitmiş verilmesini istek ediyor.