Yunanistan`ın 3 Takvim Idareli Kurtarma Programı Sona Erdi

Yunanistan`ın 3 Yıllık Hesaplı Kurtarma Programı Sona Erdi
Yunanistan`ın 3 Yıllık Hesaplı Kurtarma Programı Sona Erdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Euro bölgesinin kurtarma fonu olan Avrupa Istikrar Mekanizması (ESM), Yunanistan’ın, içine düştüğü borç krizinin aralıksız etkileriyle mücadelesine yardım etmek için Ağustos 2015’te kabul edilen üç takvim kurtarma programından başarıyla çıktığını açıkladı. ESM yönetim kurulu başkanı Mario Centeno, “2010 başından bu yana öncelikle Yunanistan kendi ayakları üstünde durabilir” dedi.

“YUNANİSTAN AYAKLARI ÜZERINDE DURABİLİR”

ESM idare heyeti başkanı Mario Centeno bugün yaptığı yazılı açıklamda, “Bugün ESM programını, bundan daha sonra ek kurtarma programlarına başvurmadan, güvenle sonuçlandırabiliriz. 2010 başından bu yandan ilk olarak Yunanistan kendi ayakları üzerinde durabilir” dedi.

“AVRUPALI ORTAKLARIN KREDİ VERME DESTEĞİYLE MÜMKÜN OLDU”

Centeno, “Bu Yunan halkının doğaüstü çabaları, mevcut Yunan hükümeti ile iyi bir işbirliği ve Avrupalı ortakların kredi verme ve borç silme yollarıyla sağladığı yardım bir uçtan bir uca mümkün oldu” dedi.

“ÜÇ YIL BAŞTAN BAŞA 61.9 MİLYAR EURO HARCANDI”

ESM, Yunanistan’da makroekonomik düzen ve bankaların tekrar sermayelendirilmesini cesaretlendirmek amacıyla üç sene baştan başa 61.9 milyar euro harcadı.

Fon, program kapsamında Atina’ya verilecek olan 24.1 milyar euroya bundan böyle gerek kalmadığını bildirdi.

(Kaynak: Reuters)