Yunanistan’dan Türk diplomatların katiline ayrıcalık

Yunanistan'dan Türk diplomatların katiline ayrıcalık
Yunanistan'dan Türk diplomatların katiline ayrıcalık
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan ’da, kurbanları arasında Türk diplomatların da bulunduğu 17 Kasım terör örgütünün 2. numaralı adamı ve baştetikçisi Dimitris Kufodinas ’ın açık cezaevine nakledilmesine sert tepki gösterdi.

Dışişleri açıklamasında “Daha önce üç kere izin kullanma hakkı belli Kufodinas ’ın, bu kere açık bir cezaevine nakledilmesinin hiçbir makul gerekçesi yoktur.” ifadeleri yer aldı.

DIŞİŞLERİ’İNDEN AÇIKLAMA

17 Kasım terör örgütünün mensubu mahkum Dimitris Kufodinas ’ın yüksek güvenlikli Koridallos Cezaevi ’nden alınarak, Volos ’taki açık bir cezaevine nakledildiği öğrenilmiştir.

Bu kişi, Atina Büyükelçiliğimiz Basın Ataşesi Çetin Görgü cinayetinin (1991) ve Atina Büyükelçiliğimiz Müsteşarı Deniz Bölükbaşı ’na karşın suikast girişiminin (1991) faili olduğu, keza, Atina Büyükelçiliğimiz Müsteşarı Haluk Sipahioğlu cinayetinin (1994) failleri arasında yer aldığı için müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır.

Daha önce üç kere müsade yararlanma hakkı tanınan Kufodinas ’ın, bu defa açık bir cezaevine nakledilmesinin hiçbir gerekçesi yoktur.

Bir teröriste bu şekilde tutku gösterilmesi, şehit diplomatlarımızın anısına ve ailelerine yapılan bir saygısızlıktır. Ülkemizin diplomatlarının canına kastetmiş bir teröristin bu nesil düzenlemelerden yararlanması kabul edilemez.

Yunan makamlarını terörle mücadelede zafiyet yaratacak adımlar atmamaya ve teröristlerin cezalandırılmasında yükümlülüklerini yerine getirmeye eğlence ediyoruz.