Yoğurt Devinin Patronu Hamdi Ulukaya’nın Eski Eşini, ABD’de Başına Silah Dayayıp Kaçırdılar

Yoğurt Devinin Patronu Hamdi Ulukaya'nın Eski Eşini, ABD'de Başına Silah Dayayıp Kaçırdılar
Yoğurt Devinin Patronu Hamdi Ulukaya'nın Eski Eşini, ABD'de Başına Silah Dayayıp Kaçırdılar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin en zengin Türk meslek adamlarından Hamdi Ulukaya’nın eski eşi Ayşe Giray, 2 Türk tarafından Florida’nın West Palm şehrinde korkutma ve silah zoruyla kaçırıldı. Kaçarken yakalanan Murat Ekdi ve Mustafa Gençoğlanoğlu, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

BANKA HESABINDAN 2,5 MİLYON DOLARI ELDE ETMEK İSTEMİŞLER

Siirtli aşiret lideri Bedrettin Ekdi’nin ABD’ye kaçan 38 yaşındaki oğlu Murat Ekdi ülkede parasız kalınca West Palm Beach’te yaşayan Chobani’nin kurucusu ünlü meslek adamı Hamdi Ulukaya’nın eski eşi 59 yaşındaki Ayşe Giray’ı arkadaşı 45 yaşındaki Mustafa Gençoğlanoğlu ile birlikte korkutma ve silah zoruyla kaçırdı. Giray’ın banka hesabından kendi hesaplarına 2.5 milyon doları cebren geçirmeye çalıştı.

MAĞDURU ŞOK TABANCASIYLA ETKİSİZ HALE GETİRMİŞLER

Geçtiğimiz Pazartesi günü sabah 10.00 civarında West Palm Beach’te polis bankadan acele şart mesajı aldı.

Ayşe Giray ve Mustafa Gençoğlanoğlu aslında 1 senedir tanışıyorlardı. iddiaya göre, durum günü Gençoğlanoğlu Giray’ın evinde badana-boya yapıyordu. Giray, Gençoğlanoğlu’ndan kendisini tren istasyonuna bırakmasını rica etti. Bu sırada Mustafa Gençoğlanoğlu kadına şok tabancasıyla 5-6 el ateş edip etkisiz ayla getirdi. Peşinde Giray’ı, kabahat ortağı Murat Ekdi ile evvelden kiraladığı eve götürdü. Zanlılar kendine gelen Ayşe Giray’ın eline daha önce 3 kişinin vurulduğu olayda kullanılan tabancayı tutuşturarak tehdit etti. 4 milyon dolar ödememesi halinde polise şikayette bulunmakla korkuttu.

4 milyon doları olmadığını söyleyen Giray, bankadaki 2.5 milyon doları hesaplarına aktarabileceğini söyleyince zanlılar kadınla birlikte bankaya içten yola çıktı.

BANKA YETKİLİLERİNE KORKUTMA EDİLDİĞİNİ BİLDİRMİŞ

Banka gişesinde ölümle tehdit edildiğini bildiren Ayşe Giray’ı banka yetkilileri anında tehlikesiz bir odaya aldı ve polise haber verdi.

Dışında bekleyen zanlılar kadının vezneden ayrıldığını görür görmez olay yerinden araçla kaçmaya çalıştı. İki zanlı yüksek şipşak araba kullanırken polis kadar gözaltına alındı. Arabadan olayda kullanılan şok tabancası, siyah eldiven ve maske çıktı.

Silah Zoruyla Kaçırılan Ayşe Giray, Eski Eşini Formül Hırsızlığıyla SuçlamıştıSilah Zoruyla Kaçırılan Ayşe Giray, Eski Eşini Formül Hırsızlığıyla Suçlamıştı