YKS’de tercih yaparken tuzağa düşmeyin

YKS'de tercih yaparken tuzağa düşmeyin
YKS'de tercih yaparken tuzağa düşmeyin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ölçme Seçme ve Yatırma Merkezi’nden  (ÖSYM), yapılan açıklamaya kadar tercihler, 7-14 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacak.

BARAJ ALTI KALAN TERCIH YAPAMAYACAK

Türkçe Tatminkarlık Testi (TYT) puanı 150 ’nin aşağıda olanlar tercih yapamayacak. Gençler, geleceklerini etkileyecek tercihler noktasında büyük heyecan yaşarken Eğitimci Erkut Ergenç, doğru tercih noktasında gençleri bilgilendirecek direktifler yaptı.

İYİ BİR BÖLÜMÜN ÖNEMİ

Erkut Ergenç, “Üniversite imtihan sonuçları açıklandı. Artık en kayda değer kısma gelindi. Sınava hazırlanmak, sınava girmek ve başarılı bir netice elde etmek işin en kayda değer kısmı gibiydi gelebilir ancak doğrusu hayatınızı değiştirecek olan kısım bundan sonraki bölümdür. Sizler elinizden geleni yaptınız lakin bundan böyle bugün olumlu taraflarını göreceğiz ve iyi bir okul iyi bir şehir halkı iyi bir bölüm için seçim yapmalısınız.” dedi.

YKS'de tercih yaparken tuzağa düşmeyin

KENDİNİZE NE İSTİYORUM SORUSUNU SORUN

Erkut Ergenç, “Bölümünüzü seçerken aslına hayatınızı seçiyorsunuz. Bu açıdan kendinize en yerinde dalı seçmelisiniz. Ilk Olarak ben ne istiyorum, ne yapabilirim, nasıl bir yaşam istiyorum gibi sorulara yanıt bulunması lüzumlu. Eğer öğrencilik döneminde çok sosyal bir insansanız kimya elektronik gibi bölümler size ağır gelebilir.” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİ KENDİNİ TANIMALI

Tercihlerde öğrencinin kendisini tanımasıgerektiğinin önemine dikkat çeken Erkut Ergenç, “Seçim öncesi mutlaka bölümlerhakkında araştırma yapılıp data edinilmeli. Üniversitedeki derslerden ziyadeüniversite hayatı sizi bir yerlere getirecek. Hayatınızın şekillenmesi bu yıllardabaşlayacak. Bu yüzden şehri içten tercih etmek de fazla önemlidir. İstediğiniz bölüm veşehirleri arka arkaya ilk sıralara yazın.” önerilerinde bulundu.

YKS'de tercih yaparken tuzağa düşmeyin

PUANDAN FAZLA NE İSTEDİĞİNİZ ÖNEMLI

Erkut Ergenç, “İstediğiniz bölümü seçim edin. Puana odaklanmayın.Puanınız yüksek bile olsa istediğiniz bölümü seçin.” dedi.