YKS soru ve cevapları açıklandı

YKS soru ve cevapları açıklandı
YKS soru ve cevapları açıklandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu sene başta uygulanan Yükseköğretim Kuurmları Sınavı YKS ’nin tamamlanmasının arkasından ÖSYM sınav sorularını ve cevap anahtarını açıkladı.

İki gün süren maratonun arkasından adaylar, ÖSYM ’nin açıkladığı YKS sorularını ve cevap anahtarını inceleyerek tahmini netlerini hesaplayabilirler.

Adaylar, ÖSYM ’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Yanıt Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, yanıt kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir.

CEVAP KAĞIDINI GÖRÜNTELEMK İÇİN TIKLAYIN

SORULARIN DÜRÜST CEVAPLARI

Hem adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, yanıt seçeneklerini ve sorunun dürüst cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir.

Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam dürüst, hatalı ve anlamsız cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

YKS soru ve cevapları açıklandı