YKS adaylarına 24 tercih hakkını da kullanın önerisi

YKS adaylarına 24 tercih hakkını da kullanın önerisi
YKS adaylarına 24 tercih hakkını da kullanın önerisi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının gerisinde üniversite tercih dönemi başladı. Rehberlik Koordinatörü Tuğba Yağcı, adaylara kayda değer uyarılarda bulundu.

“TERCİHLERİ GENİŞ BİR ARALIĞA YAYIN”

Adayların 24 tercihin tamamını kullanmasını öneren Tuğba Yağcı, adayların tercih yaparken istediği, alaka duyduğu bölümleri seçim listelerine eklemeleri gerektiğini söyledi. Tuğba Yağcı, “Tercihler yapılırken adayların kendi sıralamasının çok üstünde birkaç okul ile başlayarak kademeli olarak kendi aralığına inmesini ve sonunda da galibiyet sıralamasının altındaki yerleri de yazarak tercihlerini geniş bir aralığa yaymalarını tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

Rehberlik Koordinatörü Tuğba Yağcı

“ÖZEL KOŞULLAR MUTLAKA OKUNMALIDIR”

Bu seneki seçim kılavuzunda en büyük farkın taban puanı ve başarı sıralamasının olmaması olduğunu gösteren Tuğba Yağcı, “Öğrenciler iki yıllık üniversite için Tablo-3 ’ü kullanacak. Dört yıllık bölümlere yerleşmek isteyenler ise, Tablo-4 kısmından yararlanacaklardır. Özellikle programların karşısında bulunan özel koşulları okuyarak, tercih listelerini şekillendirmeleri gerekiyor. Çünkü bu özel koşullarda okulların ücretlerinden, burs imkânlarına dek hatta istedikleri yeteneklere değin her şey belirtiliyor. Mutlaka özel koşullar okunmalıdır.” dedi.

YKS adaylarına 24 tercih hakkını da kullanın önerisi

SIPARIŞ VERME SONUÇLARI 31 AĞUSTOS’TA

Tercihlerin 7-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını hatırlatan Tuğba Yağcı, “ÖSYM ’nin aday işlemlerinden her namzet kişisel olarak tercihlerini yapacaktır. Seçim süresi içerisinde adayların yaptıkları tercihler 14 Ağustos ’a kadar güncellemeye açık tutulacaktır. YKS tercih süresi tamamlandıktan sonra da 2 hafta içerisinde yatirma sonuçları açıklanacaktır.” diye konuştu.

“ADAYLARIN BU YIL MORALİ BOZUK”

Kurumları Rehberlik Koordinatörü Tuğba Yağcı, “Seçim yerine getirmek istemeyen adaylara önerileriniz nelerdir?” sorusuna ise, şöyle cevap verdi: “Adayların, başarı sıralamalarının puan türlerinin birleşmesinden nedeniyle gerilerde kalmış olması sebebiyle bu sene moralleri birazcık bozuk. Lakin bu durumdan korkarak tercih yapmaktan şüphesiz vazgeçmesinler. Geçen seneye oranla sürpriz yerleşmeler olabilecektir. Bilhassa bir takım bölümlerin galibiyet sıralamasında gerilemeler bekliyoruz. Eşdeğer siklet ve sözel öğrencileri bu duruma daha fazla dikkat etsinler. Seçim aralığını olabildiğince geniş tutarak, tercihlerini yapsınlar.” ifadelerini kullandı.

YKS adaylarına 24 tercih hakkını da kullanın önerisi