Yılbaşı tatili için öneriler

Yılbaşı tatili için öneriler
Yılbaşı tatili için öneriler
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aybüke SENGİR/ email protected

Yeni bir senenin heyecanıyla içimiz kıpır kıpır, kaldı bir ay. Nereye gideceğine karar veremeyen “son dakikacıları” buraya alıyoruz. Bu sene yeni yıl 31 Aralık Pazartesi ’ye eşit geliyor; umulan salı günü de resmi tatil. Yapacak pek aktivite var fakat, bir türlü karar veremiyoruz. İster yurt içinde ister yurt haricen ister kayak olarak birçok neşeli plan yaptım sizin için. Yakın olsun, uzakta olsun, vizesiz olsun, karlı olsun derken en iyi kriterleri ekleyince bakın karşımıza nasıl öneriler çıktı.

KARTPOSTAL TADINDA YILBAŞI: ABANT-KARTALKAYA-ILGAZ

Gerçekten bu üç yeri barındıran bir program da yapabilirsiniz ama Abant, konaklama imkanlarının fazlalığına ve göl etrafında uzun yürüyüşler yapmanın getirdiği avantajlara sahip. Abant gölünün çevresinde birçok 5 yıldızlı otel bulabiliyorsunuz. Göl çevresinde yürümek, cet binmek, bisiklet kiralamak fazla neşeli olabilir. Abant yolu üstünde sucuk ekmek pişirip, soba karşısında sıcak saatler geçirebileceğiniz güzel yerler de var. Kartalkaya’da ise eğer kar yağışı iyiyse kayak yapabilirsiniz. Ilgaz Dağları da, pisti ufak olsa da kayak severlere neşelendirici planlar yaptırtıyor. İstanbul ve Ankara’dan arabayla buraya gelmek da oldukça basit.

Yılbaşı tatili için öneriler

BELGRAD ’I BUNDAN BAŞKA YENİ YILA GİRERKEN GÖRÜN

Vizesiz oluşu, yakın oluşu, lezzetlerinin de bize yakın oluşuyla beni fazla cezbetme bir yer. Başkent Belgrad, son zamanların en çok gidilen şehirleri arasına girdi bile. Belgrad ’ın eğlenceli bir gece hayatını bilmeyen değil. Tek handikabı hava soğuk olabilir, kar yağışı da büyük ihtimalle görülebilir. Ama yılbaşında sizi fazla özel süprizler bekliyor burada. Kalemegdan Kalesi, Belgrad Sarayı, Aziz Sava Katedrali, Nicola Tesla Müzesi gibi gezilebilecek tarihi yerlerini de görmeden gelmeyin. İstanbul-Belgrad arası uçakla yaklaşık 1,5 saat sürüyor, bir de Türk vatandaşlarından vize de istenmiyor.

Aybüke & Cansu Belgrad gezisi – TIKLA

Yılbaşı tatili için öneriler

ROMANTİK BİR YILBAŞI OLABİLİR: VENEDİK

Karlar aşağı bir Venedik fotoğrafı size romantik geliyor mu? Yeni Yıl tatilinde Venedik’i böyle beyazlar aşağı bulgu ihtimaliniz fazla yüksek. Şehir beyaz örtü altında size daha da romantik gelecek kesin olun. Venedik’te 1-2 gece kalıp trenle Milano, Roma veya Floransa şehirlerine de geçebilirsiniz. Unutmayın İtalya’da yılbaşı akşamı ırk meydanlarda anma yapıyor. Bu geleneği İtalya’da izlemek çok neşe saçan olabilir.

Yılbaşı tatili için öneriler

YILBAŞINDA KAYAK KEYFİ İÇİN ULUDAĞ

Yeni yıla dürüst karlar aralarında geri saymak isteyenler için, ülkemizde kayak denince ilk akla gelen yerlerden olan Uludağ. Kış aylarında ülkemizden ve yurt dışından kayak yapmayı sevenleri buluşturan Uludağ, 31 Aralık gecesinde tam bir misafir etme ve keyif rotası haline geliyor. Dağda bulunan otellerde düzenlenen yılbaşı partilerine katılabileceğiniz gibi sucuk ekmek keyfi de yapabilirsiniz. Uludağ’da bu dönemde otel fiyatları birazcık yüksek oysa evvelden rezervasyon yaptırarak yerinde fiyatllı alternatifler bulma şansınız var.

Yılbaşı tatili için öneriler

KIŞIN REVAÇTA İKİ YERİ: KÜTAHYA-AFYON

Kütahya-Afyon bölgesi son yıllarda kaplıca turizmi ve lüks otelleriyle kışın çok revaçta. Burada keza lüks bir tatil yapabilir hem de karın aşağı sıcak suya girmenin keyfini yaşayabilirsiniz. Otellerin yeni yıl gecesi için programı da oluyor. Kütahya otelleri ya da Afyon otelleri sayfalarından daha detaylı veri edinmek muhtemel. Ama üzerinize kar yağarken, dışında sıcak su havuzuna girmenin keyfini unutamayacaksınız.

Yılbaşı tatili için öneriler

BEYAZ CANNET PAMUKKALE

Beyaz kar gibi manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakan Pamukkale, bununla birlikte kışın da kaplıca otelleriyle ünlü bir yer. Afrodisyas’ın anavatanı Pamukkale’de travertenlerde sıcak su keyfi yapabilirsiniz. Otellerinin adeta tamamında sıcak su ve kaplıca keyfi var. Gitmişken Hierapolis Antik kentini de mutlaka gezin. Denizli merkeze yaklaşık 1 saat uzaklıktaki Buldan da çok sevimli bir ilçe. El dokuması fazla güzel ürünler var. Otantik bir alışveriş gerçekleştirmek için de çok ideal.

Yılbaşı tatili için öneriler

SICAK KUTLAMALARIN ADRESİ DUBAİ

Eğer kar, kış soğuk hava bana kadar yok diyenlerdenseniz, Birleşik Arap Emirlikleri’nin her geçen sene daha pozitif popüler hale gelen şehri Dubai, yeni yıl kutlamaları için tam size kadar. Şehirde yeni yıl kutlamalarına o kadar önem veriliyor ki yalnızca birkaç dakika süren gösteriler için hazırlıklar aylar öncesinden başlıyor. Dubai’nin uzun sahilleri baştan başa izleyebileceğiniz havai fişeklerin dışarıda sıcak kumlar ve deniz keyfi de burayı diğer yapıyor. Dubai’de yeni yıla girdikten sonradan dünyanın en büyük alışveriş merkezlerini gezerek uygun fiyata elektronik ürünler alabilir ya da yeryüzünün en yüksek binası olan Burç Halife’nin seyir terasına çıkarak bulutların arasından manzarayı izleyebilirsiniz.

Yılbaşı tatili için öneriler

YENİ YILA ERKEN GİRMEK İÇİN SİDNEY

2017’yi dünyanın diğer ucunda selamlamak isteyenler için en iyi alternatiflerden biri de Sidney. Avustralya’nın bu hoş liman şehri yeni yıla bizden tam 9 saat önce giriyor! Diğer Taraftan yılbaşında Sidney’de hava tıpatıp Dubai ve Rio de Janeiro gibi denize girebilecek değin sıcak. Sidney Opera Binası ve Liman Köprüsü üzerinden atılan havai fişekler şehri aydınlatırken geriye saymak hayatınız boyunca unutamayacağınız bir hatıra olacak. Sidney’de aynı zamanda şirin kanguru ve koalaları görebileceğiniz Taronga Hayvanat Bahçesi’ni dolaşabilir ya da şehrin plajlarında denizin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Yılbaşı tatili için öneriler