Yıkım uyarıları için siren ve ezan sistemi birleşecek

Yıkım uyarıları için siren ve ezan sistemi birleşecek
Yıkım uyarıları için siren ve ezan sistemi birleşecek
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya kadar, Kocaeli’de nüfusun ve yeni yerleşim yerlerinin artmasıyla yetersiz kaldığı düşünülen siren sisteminin, merkezi ezan sistemiyle entegre edilmek üzere İl Afet ve Acele Durum Müdürlüğü ve İl Müftülüğü göre “Uyarı ve Alarm Sistemlerinin Merkezi Ezan Sistemine Entegre Edilmesi” projesi geliştirildi.

ILK KERE UYGULANACAK

Türkiye’de birincil kere Kocaeli’de uygulanacak ve kentin tümüne hizmet etmek üzere tasarlanan proje, Aselsan göre üretilen yazılımın telsiz sisteminin 10 bölge aktarıcısına monte edilmesiyle camilerden uyarı, anons yapabilme imkanını sağlayacak.

Protokole göre, bölge aktarıcılarındaki cihazların montajı ve bakımlarını İl Facia ve Acele Koşul Müdürlüğü, camilerdeki cihazların çalışır halde tutulmasının sorumluluğu İl Müftülüğü kadar sağlanacak.

EZAN SİSTEMİNE ENTEGRE ÇALIŞACAK

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Hüseyin Aksoy, projenin öneminden bahsederek, kentteki siren sistemi kapasitesinin arttırılması açısından çok değerli bir çalışma yapıldığını kaydetti. Enerji kesintilerinde sistemin işlevselliğinin arttırılması gerektiğini açıklayan Aksoy, siren sisteminin 3 ay içerisinde merkezi ezan sistemine entegre şekilde çalışacağını bildirdi.