Yetiştirdiği meyveleri ‘göz hakkı sepeti’ne koyuyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkeze emrindeki Sariçiçek köyü Kantar mezrasında yaşamış 62 yaşındaki Çakır, Ekinyolu köyündeki meyve bahçesindeki elmaları, “göz hakkı sepeti” uygulamasıyla paylaşıyor.

Yoldan geçenlerin bahçedeki ağaçta gördüğü elmaları sepete dolduran Çakır, sezon her tarafında geçenlere bahçesindeki elmadan ikram ediyor.

“BÜTÜN ELMA, GÖNÜL ELE GEÇIRMEK”

Çakır, uzun yıllar önce başkasına ait bir bahçenin önünden geçerken ağaçta gördüğü meyveleri yemek yemek istediğini oysa sahibi olmadığı için çekindiğini aktardı.

3 yıldır uyguladığı yöntem ile sepetten elmayı alanları görmenin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Çakır, “Yarım elma gönül alma, bütün elma gönül fethetmek demektir.” dedi.

İki sene önce eşini kaybeden 2 çocuk babası Çakır, ölen eşinin hayrı ve çocuklarının sadakası için yaşadığı müddetçe bahçesinden elma ikramına devam edeceğini vurguladı.

Yetiştirdiği meyveleri 'göz hakkı sepeti'ne koyuyor

“İNSANLARIN GÖNLÜ HOŞ OLSUN”

Yöntemin en fazla çocukları sevindirdiğini, sepete elma kalmadığı zaman kendisini uyardıklarını anlatan Çakır, şunları söyledi:

“Meyve ikram insanları birbirine yaklaştırıyor, sevindiriyor. Meyveden ziyade insanların gönlü daha güzel olsun istiyorum. Yarım elma gönül elmadır lakin tam elma atamak gönülleri fethetmektir. Herkesin gönlünün hoş olmasını istiyorum.”

Sepeten elma alanların ise uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bahçe sahibi Çakır’a teşekkür ediyor