Yeşilboğaz: ‘En Büyük Düşman Dejenere Hukuktur’

Yeşilboğaz: 'En Büyük Düşman Dejenere Hukuktur'
Yeşilboğaz: 'En Büyük Düşman Dejenere Hukuktur'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yargının kurucu bileşenleri olarak daima birlikte ülkeye, hukuka, adalete ve demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini belirterek, “Bu değerlerimize hukukçular olarak biz öncülük edip sahip çıkmazsak, kim sahip çıkacak?” dedi.

Mersin Barosu Başkanlığı, 2018-2019 adli sene açılışı nedeniyle resepsiyon düzenledi. Baro tesislerinde düzenlenen resepsiyona, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Kılıç, Mersin Yargı Komisyonu Başkanı Mustafa Kahveci, Mersin milletvekilleri Alpay Antmen, Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel, Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan ile bazı siyasi parti temsilcileri ve fazla sayıda adliye personeli katıldı.

Baro Başkanı Yeşilboğaz, yeni adli yılın hayırlı olması dileklerinde bulunarak, “İnsanlara adalet umudu verebilmek için hukukun üstünlüğü ve bununla beraber vatandaşların adalete olan güveni sağlanmalıdır. Hakimiyle, savcısıyla, avukatıyla, önümüzde yoğun ve şiddet bir işlem bizleri bekliyor. Hukuk devletinin var olmasında ve yaşatılmasında en büyük rolü üstlenen egemen ve nesnel yargının üç sacayağından biri olan biz avukatlar, daima, her tarafta ve her durumda korkusuzca sorumluluğumuzun bilincinde olduk, biat etmeden adaletin bekçileri olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Ülkemizin içinde bulunduğu zorlama şartlar aşağı hassas ve baskı görevlerimizi, özveriyle sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yargının kurucu bileşenleri olarak hep birlikte ülkeye, hukuka, adalete, demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Yeşilboğaz, “Bu değerlerimize hukukçular olarak biz öncülük edip sahip çıkmazsak, kim sahip çıkacak? Hukukumuzun yozlaşmasının ve yozlaştırılmasının karşı sessiz ve seyirci kalmamalıyız. Bunun için üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü tesis etmeli, savunmalı ve korumalıyız. En büyük düşman adaletsizliktir, yozlaşmış hukuktur, topal bir adalet sistemidir. Bir devlet varlığını silahla sopayla değil, egemen ve nesnel adaletin tesisi ile sürdürebilir” ifadelerini kullandı.

Atatürk’ün,’Adalet mülkün temelidir’ sözünü andıran Yeşilboğaz, “Biz hukukçular olarak amacımız, halk müziği huzurunda sadakat yemini ile giydiğimiz ve namına cübbe dediğimiz ateşten bir gömlek içerisinde, vicdanımızın sesiyle, büyük bir inançla ve azimle yalnızca adalete hizmet vermek olmalıdır” biçiminde konuştu. – MERSİN