Yerleşemeyene ikinci talih: Ilave atama

Yerleşemeyene ikinci talih: Ilave atama
Yerleşemeyene ikinci talih: Ilave atama
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yükseköğretim Kurumları ASınavı (YKS), yerleştirme sonuçları Cuma günü Ölçme Seçme ve Atama Merkezi (ÖSYM), tarafından açıklanacak. Milyonlarca öğrenci üniversiteli olacak ve hayalini kurduğu bölümü okumaya başlayacaklar.

Ilk yerleştirmelerde tescil hakkı kazanamayan adaylar için her şey yeniden değil. Birinci yerleştirmelerde boş kalan kontenjanlara ÖSYM kadar ek yerleştirmelerle öğrenci üniversiteli olabiliyor.

ÖSYM’YE BİLDİRİLECEK

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan daha sonra manâsız kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM ’ye bildirilecek.

Yükseköğretim programlarının 2018-YKS sonuçlarına kadar yapılan genel yatırma sonunda manâsız kalan ya da kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ilave Sıralama yapılacak.

Yerleşemeyene ikinci şans: Ek yerleştirme

KAYITLAR EYLÜLDE

YKS sonuçlarına tarafından bir programa tescil hakkı şampiyon adayların tescil işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik arşiv ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak.

KAYIT HAKKI KAZANANLAR FAYDALANMAYACAK

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına tescil hakkı kazanan adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak. Ek yerleştirmede; önlisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en ufak puanlarının aşağı puanı olan aday yerleştirilmeyecek.

Yerleşemeyene ikinci şans: Ek yerleştirme

ÜCRET YATIRMA ZORUNLULUĞU

Ek koyma seçim ücreti 15 lira olacak. Ek sıralama için seçim yapan adaylardan ilave koyma ücretini yatırmayanların yapacakları tercihler işleme alınmayacak.

Yerleşemeyene ikinci şans: Ek yerleştirme